Valmet Automotive keskittää toimintaansa ajoneuvojen sähköistymiseen

Valmet Automotive keskittää toimintaansa yhä selkeämmin ajoneuvojen sähköistymiseen, ja on maanantaina 12.10. allekirjoittanut sopimuksen, jolla se myy autoteollisuuden yleisiin suunnittelupalveluihin keskittyneen liiketoimintalinjansa Mutares SE & Co. KGaA:lle.

Kauppa vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän, ja kaupan arvioidaan tulevan voimaan marraskuussa.

Liiketoimintalinjan myynnin myötä Valmet Automotive keskittyy yhä vahvemmin palvelemaan asiakkaitaan sähköisen liikenteen ratkaisujen sopimusvalmistajana ja järjestelmätoimittajana, todetaan yhtiön tiedotteessa.

Autoteollisuuden muutosten myötä Valmet Automotiven liiketoiminnan vahvimmat näkymät ovat nyt tiedotteen mukaan akkujärjestelmissä, aktiivisissa kinemaattisissa järjestelmissä sekä ajoneuvojen sopimusvalmistuksessa.

Suunnittelupalveluiden liiketoiminnan myynti mahdollistaa investointien ja resurssien tehokkaamman kohdentamisen näille kasvualueille.

Myytävä toiminta Saksassa

Myytävän liiketoimintalinjan toimipaikat sijaitsevat Saksassa. Liiketoimintalinjalla on ollut merkittävä rooli yrityksen akkuliiketoiminnan kasvulle, sillä se on tukenut akkuteknologian ja akkujen testauspalvelujen kehitystyötä, jotka ovat siirtyneet osaksi akkujärjestelmät -liiketoimintalinjan palveluntarjontaa.

Suunnittelupalveluiden liiketoimintalinja pitää sisällään ajoneuvoihin ja niiden eri järjestelmiin sekä osakokonaisuuksiin liittyvän tuotekehityksen, simulointi- ja testauspalvelut sekä prototyyppi- ja piensarjavalmistuksen.

Järjestely vaikuttaa noin 600 työntekijään Bad Friedrichshallin, Helmstad-Bargenin, Ingolstadtin, Münchenin ja Wolfsburgin toimipaikoissa Saksassa sekä Antasin toimipaikassa Espanjassa.

– Valmet Automotive keskittyy strategisesti tärkeimpiin toimintoihinsa, jotka liittyvät liikenteen sähköistymiseen. Autoteollisuuden yleisiin suunnittelupalveluihin liittyvät toimintomme siirtyvät kaupan myötä omistajalle, jonka ydinliiketoimintaa ne vahvistavat, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Kaupan myötä Valmet Automotive luopuu autoteollisuudelle yleisiä suunnittelupalveluja tarjoavasta liiketoimintalinjastaan, mutta ydinliiketoimintalinjoja tukeva suunnitteluosaaminen pysyy keskeisenä osana Valmet Automotiven ajoneuvojen valmistuspalveluja, katto- ja kinematiikkajärjestelmiä sekä akkujärjestelmiä.

www.valmet-automotive.com

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here