Renkaanvaihdossakin kannattaa pitää kunnon turvavälejä

Kuten keväälläkin, vaihdetaan renkaat jälleen keskellä kiivasta koronaepidemiaa. Aikatauluista ja turvaväleistä kiinni pitäminen ja maski kasvoilla takaavat turvallisen ja sujuvan talvirenkaiden vaihtosesongin, todetaan Rengasfoorumin tiedotteessa.

Hyvä hetki soitella omaan rengashotelliin alkaa olla käsillä. Talvirengaskauden alkaessa renkaat vaihdetaan samanlaisissa tunnelmissa kuin keväälläkin, eli keskellä ankaraa koronaviruksen leviämisvaihetta.

– Tärkeintä on säilyttää turvavälit myös renkaanvaihdossa. Ruuhkautumisen ehkäisemiseksi etenkin nastattomia talvirenkaita voi hyvin alkaa laittaa alle jo nyt, turvallisuuskampanja Rengasfoorumiin kuuluvan Autonrengasliiton puheenjohtaja Jarmo Nuora tiivistää.

Keväällä rengasliikkeissä luotiin uusia työtapoja koronaviruksen keskellä toimimiseksi. Turvaväleihin ja hygieniaan kiinnitettiin erityistä huomiota, ja myös ajanvaraukset järjestettiin tavallista suuremmin välein.

Ruuhkautumisen estämiseksi ja turvaväleistä huolehtimiseksi olisi tärkeää, että renkaanvaihtoihin saapuvat asiakkaat pitäisivät aikatauluista kiinni.

– Keväällä saadut opit ja hyvät kokemukset ovat käytössä nytkin talvirengaskauden alkaessa. Toivomme ihmisten noudattavan yleistä maskisuositusta myös rengasliikkeessä asioidessaan sekä muiden asiakkaiden että työntekijöiden turvallisuuden vuoksi.

Katso tästä muita rengasjuttuja.

– Kiireisin vaihtosesonki osuu näillä näkymin lokakuun loppuun ja marraskuun alkupuoliskolle. Etelä–pohjois-suunnassa voi olla pientä vaihtelua sen mukaan, miten ihmiset ovat tottuneet eri puolilla Suomea talvea odottamaan.

Rengasfoorumi

  • Rengasfoorumi on rengasalan keskeisten toimijoiden järjestämä tapahtuma auto-, liikenne- ja moottoritoimittajille ja keskeisille rengasalan sidosryhmille. Rengasfoorumin tavoitteena on luoda tehokkaampia tiedotustapoja rengasalan toimijoille, tarjota ammatillista lisäarvoa auto- ja liikennetoimittajille.
  • Lisäksi tavoitteena on tarjota tuoretta toimialatietoa, syventää rengastietämystä, herättää julkista keskustelua tärkeäksi koetuista aiheista, tarjota kiinnostavaa kerrottavaa ja luettavaa renkaista suurelle yleisölle sekä vahvistaa rengasalan ja renkaan imagoa.
  • Rengasfoorumin järjestäjinä ovat Bridgestone Europe NV/SA, Continental Rengas Oy, Goodyear Finland Oy, Oy Suomen Michelin Ab, Nokian Renkaat Oyj, Suomen Rengaskierrätys Oy ja Autonrengasliitto ry.

http://www.autonrengasliitto.fi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!