Valittujen Palojen lukijat luottavat Toyotaan

31.8.2018 10.50

Toyota valittiin Reader’s Digest -lehden (Suomessa Valitut Palat) vuotuisessa Luotetuin Merkki -tutkimuksessa Suomen luotetuimmaksi automerkiksi. Kunniamaininta on Toyotan 15. peräkkäinen.

Suomen Luotetuin Merkki -tutkimuksen Auto-kategoriassa Toyotan nimesi luotetuimmaksi merkiksi 18,2 % vastaajista ennen seuraavaksi tullutta Volvoa (14,3 %) ja Mercedes-Benziä (7,1 %).

Autojen renkaissa kärjessä on Nokian renkaat (58,9 %). Seuraavina tulevat Michelin (13,2 %) ja Continental (11,4 %).

Autovuokraamoissa kärjessä on Hertz (42,8 %). Toisena on Avis (33 %) ja kolmantena Europcar (8,1 %).

Huoltamoiden osalta on tiukka kisa ABC:n ja Nesteen välillä. ABC on nyt kärjessä 31,9 prosentilla. Neste sai 30,2 %. Kolmantena on Teboil (13,5 %).

Kysely on toteutettu nettipohjaisena tutkimuksena vuoden 2017 loppupuolella.

Vuodesta 2001 asti järjestetyn kyselyn tarkoituksena on selvittää, mihin merkkeihin kuluttajat luottavat eri tuoteryhmissä. Kysely selvittää myös mm. luottamusta eri instituutioihin sekä eri ammattien edustajiin.

Tuoteryhmiä on yhteensä 45 kappaletta. Tutkimukseen vastanneet ovat nimenneet merkin vastaten avoimeen kysymykseen, eli toisin sanoen vastaajilla ei ole ollut valmista listaa joista merkit tulisi valita.

Arvioitavia ominaisuuksia on tutkimuksessa viisi (5) kappaletta: laatu, hintansa arvoinen, vahva tuoteimago, kuluttajien tarpeisiin vastaaminen sekä eettisesti vastuullinen.

Tutkimuksessa kysytään lisäksi, onko vastaaja nimeämänsä merkin asiakas ja voisiko hän suositella sitä muille.

Tutkimukseen vastanneet on poimittu Valittujen Palojen tilaajarekisteristä ja tulos on painotettu iän (20+) sekä sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi. Vastaajia oli kaikkiaan yli 2 000 kpl.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here