Vain yksi Rata-SM-sarjan osakisa pystyttiin ajamaan lauantaina

Arttu Kilpi ajoi V1600-lähdön voittajaksi.

21.7.2018 23.25

Rata-SM-sarjan kauden toinen osakilpailu käynnistyi Vauhtiajojen 15-vuotisjuhlien merkeissä Seinäjoella.

Vauhtiajojen haastava katurata vaati jälleen veronsa, joskin tällä kertaa oikein lisämätkyillä. Vain yksi Rata-SM-luokan kilpailu saatiin ajettua lauantaina, ja sekin vain osittain.

Rata-SM-luokista Vauhtiajoissa on mukana The Gran Turismo, V1600 ja Legends. Lisäluokkina viikonloppuna ajamassa myös BMW Xtreme ja Touring Cars. 

Lauantaipäivä aloiteltiin kuumassa ja hiostavassa säässä. Radan kunnostustöiden vuoksi päivä alkoi heti lämmittelyjen osalta noin 15 minuuttia myöhässä.

Jo lämmittelyissä päästiin heiluttelemaan punaista lippua keskeytyksen merkiksi, ja sama linja jatkui päivän päätökseen asti.

Legendsien aika-ajot ajettiin kahdessa ryhmässä suuren automäärän vuoksi. Kummassakaan Legendsien aika-ajosessiossa ei keskeytyksiä nähty, ja paalupaikalle ajoi lopulta vuosien 2009 ja 2010 Legends Trophy -mestari Sami Erkkilä.

The Gran Turismo -ohjusten nopeimmaksi nimettiin aika-ajoissa hallitseva mestari Jyrki Peltola näyttävällä Corvettellaan.

Mies lähtee huomenna paalupaikalta luokan ensimmäiseen kilpailulähtöön. TGT-luokassa katuradan karsinta kävi kovana, kun lähes puolet autoista nilkutti varikolle otettuaan osumaa radan reunoihin.

V1600-luokan aika-ajojen nopeimman kierroksen kellotti Arttu Kilpi Toyota Auriksellaan.

V1600-luokka oli ainoa Rata-SM-luokista, jonka kilpailu saatiin ajettua lauantaipäivänä. Päivän aikataulu venyi huomattavasti jo lämmittelyistä alkaneiden useiden punaisten lippujen vuoksi, ja lopulta V1600-luokan ulosajo korjasi koko potin; kaksi autoa kolaroi ja radan betoniaitaa kaatui 200 metrin matkalta. 

Kilpailu jouduttiin keskeyttämään punaisilla lipuilla, ja aidan korjaustöiden vaatiman ajan vuoksi kilpailua ei enää jatkettu. V1600-luokan kilpailuerää oli ajettu vaadittavat 75%, jolloin punaisia lippuja edeltäneen kierroksen tulokset jäivät voimaan lopullisina. Voittajaksi kruunattiin paalulta startannut Arttu Kilpi.

Sunnuntain aikataulua jouduttiin muokkaamaan lauantain muutosten vuoksi. Kilpailuerät alkavat klo 9.30 ja viimeinen lähtö starttaa matkaan klo 15.25.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän