Vaahtopesu on nopea ja hellävarainen tapa puhdistaa auto

Kuva: Kaha.

Kevät- ja kesäkautena autoilijat kiinnittävät merkittävästi enemmän huomiota ajokkinsa puhtauteen ja kaunis, aurinkoinen keli houkuttelee autonpesuhommiin.

Yksi tämän hetken kuumimmista autonpesutrendeistä on vaahtopesu, jossa vaahtoava pesuaine levitetään auton pintaan painepesuriin liitettävän vaahdottimen avulla. Puhdasta tulee, jopa täysin autoon koskematta!

Hellävarainen vaahtopesu

Vaahtopesun ideana on irrottaa lika tehokkaasti ja hellävaraisesti hitaasti valuvan vaahdon mukana, ilman kosketusta autoon. Vaahto toimii erinomaisesti etenkin auton esipesussa, sillä lika liukenee ja valuu vaahdon mukana pois.

Perinteiseen, pelkällä vedellä suoritettuun huuhteluun verrattuna vaahtopesu on huomattavasti tehokkaampaa, sillä nopea huuhtelu irrottaa vain osan liasta. Vaahdottamisen pesuteho perustuu nimenomaan vaikutusaikaan; kuohkea vaahto vaikuttaa pidempään maalipinnalla ja irrottaa likaa tehokkaasti, mutta hellävaraisesti.

Kunnollinen esipesu on erittäin tärkeä osa autonhoitoa, sillä se huuhtoo suuren osan liasta pois ja siten minimoi auton naarmuuntumisen käsinpesuvaiheessa. Selkeästi likaista maalipintaa ei tulisi missään nimessä hangata pesukintaalla tai sienellä, sillä pesuvälineen ja maalipinnan väliin jäävä hiekka ja muu lika aiheuttaa takuuvarmasti naarmuuntumista.

Kun vaahtopesu toteutetaan laadukkaalla pesuaineella tarpeeksi usein, riittää se yksinään myös auton ylläpitopesuksi. Vaahdottaminen on erittäin nopeaa, vaivatonta ja siistiä – ja ennen kaikkea hauskaa hommaa, mikä madaltaa merkittävästi kynnystä autonpesuun ryhtymiseen.

Näin suoritat auton vaahtopesun

  1. Täytä vesi vaahdottimen pulloon ja annostele vaahtoshampoota ohjeen mukaan. Kiinnitä pullo vaahdotinlaitteeseen.
  2. Kiinnitä vaahdotin painepesurin suihkuputken tilalle.
  3. Säädä vaahdon paksuus sopivaksi; mitä takertuvampi vaahto, sen parempi. Liian laiha tai paksu vaahto valuu maahan liian nopeasti.
  4. Levitä vaahto tasaisesti. Aloita auton alaosista. Useamman vaahtokerroksen lisääminen ei paranna pesutehoa, sillä liika vaahto nopeuttaa vaahdon valumista.
  5. Anna vaikuttaa mahdollisimman pitkään. Älä anna vaahdon kuitenkaan kuivua maalipintaan.
  6. Huuhtele auto huolellisesti painepesurilla.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here