Uusia tuulia Trollhättaniin — Saabin jatkaja ja Koenigsegg yhteistyöhön

Kuva: Nevs.

Saabin ostanut NEVS ja ruotsalainen superautovalmistaja Koenigsegg ovat sopineet strategisesta yhteistyöstä, todetaan yhtiöiden tiedotteessa.

Tavoitteena on kehittää yhdessä uusia sähköisiä automalleja ja myös vahvistua superautosegmentissä.

Nevs sijoittaa 150 miljoona euroa Koenigseggin emoyhtiöön ja saa 20 prosentin omistusosuuden yhtiöstä.

Yhtiön perustavat myös yhteisyrityksen, jonka avulla on tarkoitus laajentua uusille markkinoille. Nevs sijoittaa tähän yritykseen myös 150 miljoonaa euroa ja saa 65 prosentin osuuden yhtiöstä. Koenigsegg saa 35 prosenttia ja tuo yhtiöön henkistä pääomaa, teknologialisenssejä ja tuotesuunnittelua.

Koenigsegg saa muun muassa käyttöönsä Nevsin Trollhättanin tuotantotiloja ja hyötyy alueen autonvalmistuskokemuksesta.

Nevsillä on tarjolla laaja jälleenmyyntiketju Kiinassa ja viime viikolla Nevsin emoyhtiö osti enemmistön kiinalaisesta akkuvalmistajasta.

NEVS

Nevs perustettiin 2012 sen jälkeen kun yhtiö oli ostanut Saab Automobilen jäämistön. Yhtiö toimii Trollhättanissa ja palkkalistoilla on noin 650 ihmistä. Nevs laajenee Kiinassa. Ensimmäinen tehdas valmistui 2018 ja tänä vuonna aloitetaan Nevs 9-3 EV -mallin sarjatuotannon. Samaan aikaan rakennetaan tehdasta Shanghaihin, jossa ensi vuonna pitäisi alkaa sähköautojen tuotanto.

Sähköautojen lisäksi Nevs aikoo myös tuoda autonomisia autoja markkinoille sekä EU:ssa että Kiinassa.

Tämän vuoden tammikuussa Evergrand Health osti 51 prosenttia Nevsin osakkeista ja 49 prosenttia jäi yhtiö perustajalle Kai Johan Jiangille.
www.nevs.com
http://www.evergrande.com/en/

Koenigsegg

Koenigsegg on ruotsalainen superautovalmistaja. Christian von Koenigsegg perusti yhtiön vuonna 1994. Yhtiön palkkalistoilla on 115 henkilöä.

www.koenigsegg.com.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here