Uusi Mitsubishi Colt saapuu Suomeen

Mitsubishi, jota edustaa Astara Finland Suomessa, vahvistaa asemaansa B-segmentissä Euroopassa esittelemällä täysin uuden Colt-mallin. Kyseessä on jo toinen ikonisen merkin täysin uuden automallin lanseeraus tänä vuonna.

Keväällä Mitsubishi esitteli suositun ASX-mallin. Merkin malliportfolio jatkaa uudistumistaan ensi vuonna, jolloin se tuo markkinoille ladattavan Outlander PHEV -mallin.

Marraskuussa Suomeen saapuva Colt on todellinen klassikko Mitsubishi-mallistossa. Vuonna 1978 ensimmäisen kerran Euroopassa esiteltyä autoa myytiin kuuden ensimmäisen sukupolven aikana yhteensä 1,2 miljoonaa kappaletta.

Kuva: Mitsubishi.

Nyt esiteltävä seitsemännen sukupolven Colt perustuu Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssin CMF-B-alustalle. Auto on suunniteltu eurooppalaisille markkinoille tarjoamalla edistyksellisiä voimalinjoja, älykästä suunnittelua sekä modernia teknologiaa. Uusi Colt on saatavana muun muassa täyshybridinä uuden ASX-mallin tavoin.

Mitsubishillä on ollut perinteisesti erittäin merkkiuskolliset asiakkaat Suomessa. astara Finlandin Mitsubishi Brand Director Jyrki Mäkinen uskoo, että uusi Colt puhuttelee Suomessa niin nykyisiä kuin uusia asiakasryhmiä.

– Uusi Colt saapuu markkinoille erittäin otolliseen aikaan. B-segmentistä on poistumassa luokkaa vuosikausia hallinneita kilpailijoita. Tämä avaa uudelle Coltille mahdollisuuksia varsinkin, kun malli on saatavana täyshybridinä. Coltin vetovoimaa kilpailijoihin nähden lisää Mitsubishin viiden vuoden tehdastakuu sekä viiden vuoden ajoturvapalvelu Euroopassa, Mäkinen luettelee.

Kuva: Mitsubishi.

Uuden Colt-malliston keihäänkärkenä on 1.6L Hybrid (145 hv). Täyshybridimalli on varustettu kahdella sähkömoottorilla ja automaattisella monitilavaihteistolla. Hybridimallin toimintamatka on jopa 900 kilometriä. Auton yhdistetyt CO2-päästöt ovat 94-102 g/km.

Täysin uusi Colt tarjoaa dynaamista ja modernia muotoilua sekä auton ulko- että sisäilmeessä. Etuosaa hallitsevat näyttävät LED-päiväajovalot, jotka korostavat Mitsubishin Dynamic Shield -keulailmettä.

Auton ohjaamossa korostuu digitaalisuus, joka on ollut suunnittelun keskiössä. Kuljettajalla on käytössään varustetasosta riippuen 10 tuuman digitaalinen mittaristo ja 9,3 tuuman kosketusnäyttö.

Uusi Colt on varustettu langattomilla Apple Car Play- ja Auto Android -ominaisuusilla. Liitettävyys nostaakin käyttäjien matkustusmukavuuden uudelle tasolle. Mukavuutta lisää yhdeksällä kaiuttimella varustettu Bose Premium -äänentoistojärjestelmä.

Seitsemännen sukupolven Colt on varustettu monilla kuljettajaa avustavilla järjestelmillä (ADAS), jotka takaavat maksimaalisen turvallisuuden ja mielenrauhan. Autoon on saatavana muuan muassa mukautuva vakionopeudensäädin Stop & Go -ominaisuudella, automaattiset kaukovalot, kuolleenkulman valvontajärjestelmä, etutörmäysvaroitin jalankulkijan tunnistusjärjestelmällä, kaistavahti, kaistallapitoavustin, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, pysäköintiavustin sekä risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä peruutettaessa.

Uusi Colt on saatavana neljänä eri varustetasona: Inform, Invite, Intense ja Instyle. Auto valmistetaan allianssin Bursan tehtaalla Turkissa.

Suomeen uusi Colt saapuu marraskuussa. Auton hinnat julkaistaan lähempänä lanseerausta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän