Uusi ennätys: Ford Mustang -kulkueessa 1 326 Mustangia

Fordin testialueella Belgian Lommelissa tehtiin 7.9. uusi maailmanennätys, kun kaikkien aikojen suurin määrä Ford Mustangeja osallistui yhdessä paikassa järjestettyyn kulkueeseen.

Ennätyskulkueessa oli mukana malleja Mustangin jokaisesta vuonna 1964 tapahtuneen lanseerauksen jälkeisestä sukupolvesta.

Kaikkiaan 1 326 Mustangia Euroopasta kokoontui Fordin testialueelle Belgiaan, ja näin Ford murskasi oman ennätyksensä vajaan kahden vuoden takaa.

Tolucassa Meksikossa 3.12.2017 järjestettyyn Mustang-kulkueeseen osallistui 960 autoa.

Uuden ennätyksen saavuttamiseksi Mustangit ajoivat katkeamattomassa kulkueessa, jossa autojen väli oli enimmillään 20 metriä. Lisäksi autot ja kuljettajat osallistuivat erikoiskoreografiaan Mustangin 55. juhlavuoden kunniaksi.

Katso video tapahtumasta. Videolla on mukana myös taistelukone P51 Mustang, jonka mukaan Fordin ikoninen urheiluauto on nimetty.

Belgia Euroopan Mustang-maa

Belgiassa myydään asukasta kohden enemmän Mustangeja kuin missään muussa Euroopan maassa, minkä vuoksi Fordin Lommelin testialue oli ihanteellinen paikka uudelle ennätysyritykselle.

Mustang oli maailman eniten myyty urheilucoupé-malli vuonna 2018 jo neljännen kerran peräkkäin.

Myynti on jatkanut kasvuaan vuoden 2019 ensimmäisen puoliskon aikana, jolloin Euroopassa myytiin 5 500 Mustangia – 3,7 prosenttia enemmän kuin edellisen vuoden samana ajanjaksona.

Lommelin testialue

Ford hioo tuotteidensa kestävää kehitystä, teknologioita ja ajodynamiikka Euroopassa Lommelin testialueella.

Alue on 3,22 km² pinta-alaltaan ja siellä on 80 kilometriä rataa, josta osa on suunniteltu simuloimaan yleisiä teitä, osalla radasta on erilaisia tienpintoja, joilla insinöörit voivat testata auton käsittelyä, jarrutusta, ajo-ominaisuuksia ja mukavuutta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here