Uusi ajokorttilaki: Opetusluvalla opettaminen helpottuu

10.5.2018  21.20

Ajokorttilakia ja kuljettajantutkintoa ollaan uudistamassa ja muutosten on tarkoitus tulla voimaan 1.7.2018. 

Laki on ollut eduskunnassa hyväksyttävänä ja sen on tarkoitus edetä seuraavaksi tasavallan presidentille vahvistettavaksi. Uudistukset koskevat traktorin, mopon, mopoauton, mönkijöiden ja henkilöauton ajokortin suorittamista.

– Ajokorttiuudistuksen tarkoituksena on mahdollistaa entistä yksilöllisemmät polut ajokortin hankkimiseksi. Oleellista ei ole, missä ja miten opetus on hankittu, vaan se, että uudet kuljettajat tulisivat entistä valmiimpina liikenteeseen, painottaa osastopäällikkö Kimmo Pylväs.

Opetusluvan hakemiseen tulee helpotuksia, kun opetusluvan opettajan teoriakoe poistuu ja opetusajoneuvon jarrupoljinta ei tarvitse enää katsastaa.

Lakiuudistuksen jälkeen opetusluvalla opettavien tulee kuitenkin käydä ensimmäisen ajokortin suorittajan teoriaopetus ja riskikoulutus joko autokouluissa tai muun hyväksytyn liikenneturvallisuustoimijan antamana.

– Tuntimäärällisesti opetuslupaoppilaan autokoulussa käymien tuntien määrä ei juuri muutu, mutta jatkossa autokoulussa tai muun liikenneturvallisuustoimijan antamana suoritettava koulutus on käytävä kokonaisuudessaan ennen tutkintoon osallistumista, kun nykyään se suoritetaan harjoittelu- ja syventävän vaiheen aikana, vertaa johtava asiantuntija Tuire Simonen.

Trafi on koonnut nettisivuilleen tiedot muutoksista ja siirtymäajan käytännöistä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here