Uusi ajokorttilaki: Henkilöauton ajokortin suorittaminen yksivaiheiseksi!

12.5.2018  09.44

Uuden ajokorttilain on tarkoitus tulla voimaan heinäkuun alussa. Yksi merkittävä muutos on henkilöauton ajokortin suorittamisen muuttuminen yksivaiheiseksi.

– Ajokorttiuudistuksen tarkoituksena on mahdollistaa entistä yksilöllisemmät polut ajokortin hankkimiseksi. Oleellista ei ole, missä ja miten opetus on hankittu, vaan se, että uudet kuljettajat tulisivat entistä valmiimpina liikenteeseen, painottaa Trafin osastopäällikkö Kimmo Pylväs.

Lue myös: Kesällä ajokorttia suorittavilla mahdollisuus yhdistää uutta ja vanhaa

– Uudistuksen myötä pakollisen opetuksen määrä vähenisi ja tutkinnon merkitys kasvaisi. Uudistetussa kuljettajantutkinnossa painotetaan aikaisempaa enemmän riskitilanteiden hallintaa ja osaamista kokonaisuutena. Opetuksen puolella uutta on ensimmäisen ajokortin suorittajan teoriaopetus liikenteen perusteista sekä henkilöauton ajokortin suorittajan riskikoulutus, kertoo johtava asiantuntija Tuire Simonen.

Lue myös: Uusi ajokorttilaki: Opetusluvalla opettaminen helpottuu

Henkilöauton ajokortin suorittamiseksi vaaditaan jatkossa ensimmäisen ajokortin suorittajan 4 tunnin teoriakoulutus ja 8 tunnin riskikoulutus sekä vähintään 10 tuntia ajo-opetusta.

Henkilöauton ajokortin suorittaminen muuttuu lisäksi yksivaiheiseksi eli kaikki opetus suoritetaan ennen kuljettajantutkintoa ja nykyisestä harjoittelu- ja syventävästä vaiheesta luovutaan.

www.trafi.fi/ajokorttikoulutusuudistuu

Lue myös: Ajokorttiuudistus: Henkilöauton ajokortin voi tietyn edellytyksin saada jo 17-vuotiaana

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän