Kialla menee hyvin Euroopassa ja Suomessa

Autoalalla on eletty poikkeuksellisia aikoja jo muutaman vuoden ajan. Kian vahvasti sähköistynyt ja nykyaikainen mallisto on vuosi toisensa jälkeen valloittanut suurempia markkinaosuuksia sekä Euroopassa että Suomessa.

Kuluvan vuoden ensimmäisellä puolikkaalla Kian myynti nousi Euroopassa 16,8 prosenttia, vaikka henkilöautojen kokonaismarkkina pieneni 13,7 prosenttia. Luvut perustuvat ACEA:n (European Automobile Manufacturer’s Association) julkaisemiin tietoihin.

Euroopan Union, EFTA:n sekä Iso-Britannian alueella Kian kokonaismyynneiksi kirjattiin vuoden ensimmäisellä puoliskolla 293 364 autoa. Tämän myyntimäärän myötä Kian markkinaosuudeksi kirjataan 5,2 prosenttia ja Kia pitää selkeästi paikkansa kymmenen isoimman autonvalmistajan joukossa.

Katso tästä muita Kia-juttuja.

Euroopassa suosituimpana Kia-mallina oli viime vuoden puolella uuteen sukupolveen siirtynyt Sportage. Tämän jälkeen suosituimpia mallisarjoja olivat sähköinen Niro-mallisto ja monipuolinen Ceed-perhe.

Ennätystahti Suomessa jatkuu

Vuoden 2022 kuuden ensimmäisen kuukauden aikana Suomessa on ensirekisteröity jo 3 771 Kiaa. Tämä oikeuttaa 8,9 prosentin markkinaosuuteen ja markkinoiden toiseen sijaan.

Suomessa Kian suosituimpina malleina ovat alkuvuoden osalta olleet Ceed-malliperhe, jonka jäseniä ProCeed ja XCeed mukaan luettuna on ensirekisteröity 1 541 kappaletta. Euroopan tavoin toiseksi suosituin malli Suomessa on ollut Niro ja kolmantena B-segmentin perinteinen kestosuosikki Rio.

Niin Euroopassa kuin Suomessakin monipuolinen ja vahvasti sähköistetty mallisto on ollut avainasemassa kasvuun.

Euroopan tasolla yli kolmannes kaikista myydyistä Kia-malleista oli sähköistettyjä, ja suosituimpana yksittäisenä mallina täysin sähköinen Niro, josta on juuri esitelty täysin uusi toisen sukupolven versio. Uuden Niron hybridimallit ovat jo saapuneet Suomeen ja sähköinen Niro EV saapuu Suomeen syksyn aikana.

Jo ennen uuden Niron saapumista Kialla on vahva jalansija sähköautojen markkinassa. Kian sähköautoja on alkuvuoden aikana ensirekisteröity 518 kappaletta, mikä oikeuttaa markkinoiden kolmanteen sijaan.

Kian sähköisen malliston lippulaiva ja Vuoden Auto 2022 -tittelillä palkittu EV6 on Suomen neljänneksi eniten rekisteröity sähköauto 370 kappaleella.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here