Myös Volvo Trucks esittelee tulevaisuuden kuljetusratkaisun

Volvo

12.9.2018 22.53

 

Kerroimme eilen Mercedes-Benzin tulevaisuuden kuljetusratkaisusta. Tänään Volvo Trucks on julkistanut tiedot omasta ratkaisustaan.

Volvo Trucks esittelee nyt uuden itseohjautuviin, sähkötoimisiin hyötyajoneuvoihin perustuvan kuljetusratkaisun, joka voi tehostaa kuljetuksia ja tehdä niistä puhtaampia ja turvallisempia.

Pitkän aikavälin tavoitteena on tarjota nykyisiä ratkaisuja täydentävä ratkaisu yrityksille, jotka tarvitsevat toistuvia kuljetuspalveluita määrättyjen kuljetuskeskusten välillä.

Säännöllisiin ja toistuviin tehtäviin

Volvo Trucksin tulevaisuuden kuljetusratkaisu on tarkoitettu säännöllisiin ja toistuviin tehtäviin, joille ovat ominaisia verrattain lyhyet matkat, suuret tavaramäärät ja toimitusten ehdoton täsmällisyys.

Logistiikkakeskusten väliset kuljetukset ovat tästä tyypillinen esimerkki, mutta myös muunlaiset käyttötarkoitukset ovat mahdollisia.

Kuljetuksista huolehtivat itseohjautuvat sähköautot, jotka on linkitetty pilvipalveluun ja kuljetuskeskukseen.

Ajoneuvot on varustettu kehittyneillä itseohjautuvilla ajojärjestelmillä. Ne tunnistavat nykyisen sijaintinsa muutaman senttimetrin tarkkuudella, valvovat ja analysoivat tarkkaan muita tienkäyttäjiä ja reagoivat sitten erittäin tarkasti.

Etävalvonta

Kuljetuksen etenemistä valvotaan jatkuvasti kuljetuskeskuksessa, jossa seurataan tarkkaan kunkin ajoneuvon sijaintia, akkujen lataustasoa, kuormaa, huoltotarvetta ja lukuisia muita parametreja.

Teollisen tuotantoprosessin tavoin nopeus ja eteneminen matkalla on räätälöity niin, että tarpeettomalta odottelulta vältytään ja toimitusten tarkkuus paranee.

Näin puskurivarastojen aiheuttamalta hävikiltä vältytään ja saatavuus paranee. Samaa reittiä ajavat ajoneuvot tekevät yhteistyötä, jolloin rytmi pysyy optimaalisena.

Lähitulevaisuudessa Volvo Trucksin kuljetusratkaisua kehitetään edelleen priorisoiduissa käyttötehtävissä yhdessä valikoitujen asiakkaiden kanssa.

Faktat

  • Volvo Trucks kehittää uudenlaista kuljetusratkaisua, joka on tarkoitettu nykyistä ratkaisua täydentäväksi ratkaisuksi määrättyjen kuljetuskeskusten välisiin toistuviin ja tarkoin aikataulutettuihin kuljetuksiin.
  • Kuljetusratkaisu koostuu itseohjautuvista yhdistetyistä sähköautoista ja kuljetuskeskuksesta.
  • Ajoneuvoja käytetään vetoautoina, ja ne ovat yhteensopivia nykyisten kuormankuljetusyksikköjen/perävaunujen kanssa.
  • Käyttövoimana käytetään pelkästään sähköä, voimalinja on täysin päästötön ja ajoneuvo on lähes meluton. Voimansiirtolinja ja akku ovat samantyyppisiä kuin ne, joita käytetään Volvo Trucksin sähkökuorma-autoissa.

www.volvotrucks.com/vera

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here