Uudenlainen Valmet Automotiven suunnittelema poljettava sähköajoneuvo markkinoille

Scouter LMV on kaksipaikkainen nelipyöräinen poljettava sähkömoottoriavusteinen kevytajoneuvo. Scouter-tiimi ja Valmet Automotiven insinöörit ovat yhdessä suunnitelleet ja rakentaneet täysin uudenlaisen ajoneuvon.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Myynti- ja markkinointitoimenpiteet on aloitettu kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille. Tulevan kesän ja syksyn aikana toteutetaan ympäri Suomea promootio-ja pilottitapahtumia, joissa testataan Scouteria erilaisissa käyttöympäristöissä ja tarkoituksissa.

– Pitkän suunnittelun ja ideoinnin tuloksena syntyi ajatus vastuullisesta ja ekologisesta ajoneuvosta, joka tuo yhden ratkaisun joustavaan, päästöttömään ja yksilölliseen liikkumiseen. Scouter vastaa omalta osaltaan ilmastopolitiikan haasteisiin, mainitsee Rideascoutin toimitusjohtaja Petri Pitkänen.

Valmet Automotive on suunnitellut ajoneuvon koko teknisen rakenteen sähköisestä voimansiirrosta alusta- ja korirakenteisiin. Lisäksi Valmet Automotive vastaa Scouter-kevytajoneuvon tuotetestauksesta ja viranomaisvaatimusten täyttymisestä. Ajoneuvon suunnittelutyön on tehnyt Valmet Automotiven tuotekehitys Uudessakaupungissa ja Turussa.

Rideascout Oy tähtää Scouterin sarjavalmistuksen aloittamiseen vuoden 2020 alussa.

Kuva: Rideascout.
Kuva: Rideascout.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän