Uudenkaupungin automuseo palkittiin ruusulla

Uudenkaupungin matkailuoppaiden edustajat puheenjohtaja Tuula-Riitta Karlin ja sihteeri Annukka Markela-Välimäki. Ruusun ja kunniakirjan vastaanottivat Uudenkaupungin Automuseon kannatusyhdistys ry:n puolesta Ilkka Ruohonen ja Aulis Santa. Kuva: Uudenkaupungin matkailuoppaat.

21. helmikuuta vietetään kansainvälistä matkailuoppaiden päivää.

Uudenkaupungin matkailuoppaat juhlistavat opaspäivää jakamalla vuosittain ruusun sellaisille paikallisille tahoille tai henkilöille, jotka ovat työllään ja toiminnallaan tehneet kaupunkiamme myönteisellä tavalla tunnetuksi.

Tämänvuotinen ruusu Uudenkaupungin Automuseolle

Palkitsemisen perusteena on museon yli 35-vuotinen toiminta ja erityisesti myös se, että museo on jo pitkään ollut avoinna ympäri vuoden joka päivä. Näin se tuo melkoisesti matkailijoita Uuteenkaupunkiin myös kesäsesongin ulkopuolella.

Museon monipuoliset ja ainutlaatuiset kokoelmat ovat esillä kolmessa avarassa näyttelyhallissa. Eri vuosikymmenten arkiautojen ja useiden legendaaristen harvinaisuuksien rinnalla esitellään luonnollisesti suomalaisen autoteollisuuden keskeiset helmet!

Näistä mainittakoon ensimmäinen suomalaisauto Korvensuu vuodelta 1913 ja aikanaan presidentti Urho Kekkoselle luovutettu Uudenkaupungin autotehtaan ensimmäinen Saab 96 sekä Uudessakaupungissa valmistettujen futurististen konseptiautojen kokoelma.

Esillä on myös autoilun hyvä suomalainen tulevaisuus; päästötön polttokennoauto. Hiilidioksidipäästöt vain 0 g/km!

Museon perusnäyttelyn rinnalla on useampia sen tietosisältöä täydentäviä teemanäyttelyitä.

Tämän vuoden uutuus on pian koko laajuudessaan avautuva Raunistulan nukkekotikerhon 10-vuotisjuhlanäyttely Hetkiä matkaltamme – kokorajoitus 1:12.

Näyttely esittelee museovieraille monta ihastuttavaa minimaailmaa satu- ja elokuvafantasioista arkisempiin vintteihin ja vessoihin.

Kotimaan matkailun lisääntyessä on hienoa, että Uudenkaupungin Automuseo on avoinna päivittäin ympäri vuoden ja auttaa näin osaltaan pidentämään matkailukautta Uudessakaupungissa ja laajemminkin.

Katso tästä muita juttuja Uudenkaupungin automuseosta.

Merkittäviltä osin vapaaehtoisvoimin toimivan Uudenkaupungin Automuseon monipuolisia kokoelmia sekä aktiivista ja asiantuntevaa toimintaa arvostetaan erittäin laajasti Suomessa ja myös ulkomaisten vierailijoiden piirissä.

Ruusun jakoivat kunniakirjan kera Uudenkaupungin matkailuoppaiden edustajat puheenjohtaja Tuula-Riitta Karlin ja sihteeri Annukka Markela-Välimäki. Ruusun ja kunniakirjan vastaanottivat Uudenkaupungin Automuseon kannatusyhdistys ry:n puolesta Ilkka Ruohonen ja Aulis Santa. Opasruusu jaettiin nyt 22. kerran.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here