Uudenkaupungin automuseo hyvällä asialla maailman lasten hyväksi

Uudenkaupungin Automuseolla myytävät Unicefin Turun vapaaehtoisryhmän valmistamat Anna ja Toivo -nuket ovat löytäneet esikuvansa kaikkialta maailmasta. Kuva: Uudenkaupungin automuseo.

Vuosi sitten ystävänpäivänä käynnistettiin Uudenkaupungin Automuseolla yhteishanke Turun Unicefin vapaaehtoisryhmän kanssa, tavoitteena auttaa maailman kaikkein hädänalaisimpia lapsia.

Ensimmäiset Anna ja Toivo -nuket saapuivat Uudenkaupungin Automuseolle melkeinpä juhlallisesti vuoden 2018 ystävänpäivänä, Turun Unicefin vapaaehtoisryhmän Riitta ja Reijo Suomen saattelemana.

Automuseo asetti tavoitteeksi vähintään 101:n Anna ja Toivo -nuken myymisen 101-vuotiaan Suomen kunniaksi. Tavoite ylitettiin hieman ja automuseo oli selvästi paras yksittäinen Anna ja Toivo -nukkien myyjä alueella.

Nyt kun vuosi kampanjan aloituksesta on kulunut Turun Unicefin vapaaehtoisryhmä tuo jälleen uusia nukkeja Uudenkaupungin Automuseoon, jossa niihin voi käydä tutustumassa ja tehdä halutessaan ystävänpalveluksen maailman lapsille hankkimalla itselleen tai ystävälleen Anna tai Toivo -nuken.

Unicef-nukke on käsityönä tehty yksilöllinen koristenukke, joka edustaa tekijänsä valitsemaa kansallisuutta.

Nukeista saadut lahjoitukset Unicef käyttää rokotuksiin tappavia tauteja vastaan sekä muihin terveyttä edistäviin ohjelmiin.

Näin nuket ovat mukana pelastamassa maailman lapsia. Jokaisella nukella on henkilöllisyystodistus, jossa kerrotaan nuken nimi ja henkilötiedot.

Idea Unicef-nukeista syntyi Italiassa vuonna 1988. Suomessa nukkekampanja lähti käyntiin vuonna 2002.

Unicefin työ perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen, jonka tärkein tavoite on taata jokaiselle lapselle perusoikeudet: terveys, koulutus, tasa-arvo ja turva. Unicef toimii yhdessä kumppaneidensa kanssa yli 190 maassa.

Unicef auttoi myös Suomen lapsia vuosina 1947-1951. Suomeen toimitettiin muun muassa maitopulveria, saippuaa ja flanellia, josta tehtiin tarvikkeita äitiyspakkaukseen, sekä nahkaa kenkien valmistamista varten.

Nukkien myynnistä saadut varat menevät lyhentämättömänä Unicefin käyttöön maailman hädänalaisimpien lasten auttamiseksi.

Unicef-nuket ovat esillä ja ostettavissa Uudenkaupungin Automuseossa. Museo on avoinna joka päivä klo 11-17, osoite Autotehtaankatu 11, Uusikaupunki.

Nukkekampanjan kunniaksi Uudenkaupungin Automuseolla on kahvitarjoilu Ystävänpäivänä ensi torstaina 14. helmikuuta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here