Liperin viime syyskuun kuolonkolarin aiheuttaja oli humalassa

Kuva: CvB.

Viime syyskuun lopulla Liperissä vt17:llä Kuoringan kohdalla sattui henkilöauton ja hevoskuljetusperävaunua vetävän pakettiauton välinen kolari.

Poliisin tiedotteen mukaan onnettomuus tapahtui, kun Joensuun suunnasta tullut henkilöauto lähti mutkittelemaan ja osui lopulta Kuopion suunnasta tulleeseen yhdistelmäajoneuvoon. Rikoksesta epäilty henkilöauton kuljettaja menehtyi onnettomuudessa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Esitutkinnassa selvisi, että henkilöauton kuljettajalla oli tapahtuma-aikana veressä alkoholia 2,2 promillea, joten kuljettajaa oli syytä epäillä törkeän liikenneturvallisuuden lisäksi myös törkeästä rattijuopumuksesta.

Lisäksi kuljettajaa epäiltiin kahdesta törkeästä vammantuottamuksesta ja kahdesta vammantuottamuksesta, koska vastaan tulleessa pakettiautossa oli neljä henkilöä, jotka saivat jokainen eriasteisia vammoja, joista osa oli erittäin vakavia ja osa saattaa olla jopa elinikäisiä.

Hevoskuljetusvaunussa onnettomuushetkellä ollut hevonen selvisi onnettomuudesta säikähdyksellä.

Poliisin esitutkinnassa suoritettujen kuulustelujen perusteella on syytä epäillä onnettomuuden syyksi sen, että henkilöauton kuljettaja menetti autonsa hallinnan päihtymistilansa ja liian kovan tilannenopeuden takia.

Koska ainoa rikoksesta epäilty menehtyi onnettomuudessa, asian esitutkinta on päätetty ja asia ei etene syyteharkintaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here