Tällä viikolla televisiossa neljän illan rallidokumentti, The Flying Finns

Neliosainen The Flying Finns -dokumenttisarja kertoo tarinan, jollaista ei ole aiemmin kerrottu. Dokumenttisarja vie katsojan rallimaailman sisään.

Rallilegendat kuten Markku Alén, Timo Salonen, Ari Vatanen, Juha Kankkunen, Tommi Mäkinen, Marcus Grönholm, Rauno Aaltonen, Simo Lampinen ja Jari-Matti Latvala kertovat, miltä tuntuu uhmata fysiikan lakeja, ajaa pidon rajalla ja mennä sen yli.

Sarjan jokainen osa käsittelee yhtä teemaa. Rallikuljettajat kertovat vauhdin hurmasta ja kuoleman läsnäolosta. Miltä tuntuu, kun tallikaveri kuolee viereltä? Entä miten koota itsensä vakavan onnettomuuden jälkeen?

Lue tästä muita rallijuttuja.

Kuljettajat elävät uudelleen voitonriemun ja tappion katkeruuden. He valottavat, millainen työmäärä tarvitaan voittamiseen ja mitä päässä pyörii silloin, kun voitto karkaa käsistä huonon auton tai kovan onnen takia.

Sarja pureutuu myös autourheilun varjopuoliin, kuten tallimääräyksiin ja kuljettajien asemaan. Kyse on liiketoiminnasta, jonka panokset ovat kovat. Kuljettajat ovat pelinappuloita autonvalmistajien pelissä, jossa tavoitteena on viime kädessä myydä autoja. Yksi pelinappuloista on nuori suomalainen rallitähti Kalle Rovanperä, jonka suoriutumista seurataan kaudella 2021.

Sarja hyödyntää monipuolisesti elokuvallisia keinoja kuten dokumentaarista ja fiktiivistä kerrontaa. Se näyttää runsaasti ennennäkemätöntä arkistoaineistoa.

Dokumenttisarjan ovat ohjanneet Simo Sipola ja Tero Wolff, ja sen ovat käsikirjoittaneet Simo Sipola ja Mayreth Wolff.

The Flying Finns tulee Yle TV2:ssa 1.-3.8.2022 kello 21.00 ja 4.8. kello 21.30. Yle Areenassa 1.8. alkaen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

4 KOMMENTIT

  1. Katsoin areenasta eka osan ja petyin raskaasti toteutukseen! Ikiaikainen ongelma suomalaisissa ohjelmissa on äänet.
    Alussa soi musiikki tosi isolla, mutta taustalta kuului heikosti puhetta, jota en ainakaan ite kuullut, koska niin suurelle ei voinut ääntä kääntää musiikin takia. Aina kun näkyi ralliauto, niin sen ääni kuului hienosti, mutta eiköhän senkin päällä ollut pitänyt laittaa musiikkia vielä kovemmalle. Välillä haastateltiin vanhoja kuskeja ja silloin äänet häipyivät lähes kuulumattomiin ja taas näkyi auto kovalla äänellä ja se musiikki vielä isommalla.
    Kuka per… tuota äänipuolen sakkia oikein kouluttaa? Sama ongelma on kaikissa suomalaisissa ohjelmissa, puhe ei kuulu. Jos johonkin musiikkiohjelmaan tarvitaan moottorin ääntä yli kovalla, niin voitte ottaa yhteyttä.

    • Samaa ajattelin myös tuosta äänistä. Taitaa olla nuo äänimiehe kuuroja tai ovat kulkeneet koko elämänsä luurit päässa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here