Toyota julkaisi tarkastuskampanjan, koskee Suomessa melkein 3 000 Yarista

Toyota Motor Corporation julkaisi tänään tarkastuskampanjan liittyen tiettyjen Yaris Hybrid -mallien jarrujen ohjausjärjestelmään.

Kampanjan piiriin kuuluvat heinäkuun 2020 – huhtikuun 2021 välillä valmistetut Yaris Hybrid -mallit. Suomessa kampanjan piiriin kuuluu 2 885 autoa.

Mahdollisessa, mutta erittäin epätodennäköisessä ongelmatilanteessa jarrujen ohjausjärjestelmän ohjelmistovirhe voi aikaansaada vikatilanteen, jolloin jarrutusenergian talteenotto eli regeneratiivinen jarrutus ja sähköinen seisontajarru eivät toimi.

Mahdollisesta vikatilasta huolimatta auton käyttö on turvallista. Jarrut ovat vikatilanteessakin toiminnassa ja normaali ajaminen on mahdollista. Autoa pysäköitäessä auton pysyminen paikallaan tulee varmistaa vaihteiston P-asennolla.

Katso tästä juttuja muista tarkastuskampanjoista.

Toyotan tietojen mukaan jarrujen ohjausjärjestelmän ohjelmiston vikatila ei ole aiheuttanut yhtään onnettomuutta eikä muita vaaratilanteita.

Kampanjan piiriin kuuluvien autojen omistajille Toyota lähettää tarkastuskutsu. Tarkastuksen yhteydessä jarrujen ohjausjärjestelmä päivitetään veloituksetta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän