Tommi Mäkinen kaipaa vahvaa johtajaa rallimaailmaan

31.5.2018 11.30

Suomalaisen autourheilun lajiliitto AKK järjesti keskiviikkona Helsingin Pörssitalossa Autosport Forumin. Seminaari tarjosi isoja nimiä, tarinoita ja visioita.

Sinivalkoisen liidon turvaaminen oli Autosport Forumin temaattisessa keskiössä. Nyt ensimmäistä kertaa järjestetty ja vuosittaiseksi suunniteltu seminaari kokosi lajiväen yhteen hiomaan suomalaisen autourheilun visioita.

Perusteet ovat kunnossa, sillä Suomi oli viime vuonna maakohtaisessa vertailussa maailman paras autourheilumaa, kun mittarina käytetään F1:n ja rallin MM-sarjan pisteitä. Suomen MM-ralli on suurin vuosittainen urheilutapahtuma Suomessa.
 
Suomea tunnetuksi autourheilun kautta

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terholla on omakohtaistakin kokemusta tavasta, jolla nelipyöräisen kyydissä kaikki muu unohtuu.

– Olin viime vuonna ralliautossa kyydittävänä viiden minuutin ajan. Nuo olivat vuoden ainoat viisi minuuttia, jolloin en ajatellut politiikkaa – en edes sote-uudistusta, hän nauratti vieraita.

Terho painotti, että Suomella on vielä varaa saada lisähyötyä autourheilusta. Avainasemassa on maailmanluokan suurtapahtumien järjestäminen Suomessa jatkossakin. Esimerkiksi Suomen MM-rallilla on yli 20 miljoonan euron taloudellinen vaikutus vuosittain.

Mäkinen: Ecclestone teki valtavan hyvää työtä

Rallilegenda Tommi Mäkinen otti kantaa rallin brändiin ja sen edistämiseen. Yhdeksi tärkeimmistä asioista hän mainitsi intohimoisten johtajien sitouttamisen lajin kehittämiseen.

– Muistan, kuinka Bernie Ecclestonea kritisoitiin etenkin hänen F1-aikakautensa loppua kohden. Minusta hän kuitenkin teki valtavan hyvää työtä. Bernie oli vahva persoona; henkilö, jolla oli unelma. Ehkä tarvitsisimme jonkun hänenlaisensa myös ralliin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän