Tietyt automallit suosivat tiettyjä vakuutusyhtiöitä

Vakuutusten hinnat eivät ole kaikille automerkeille ja -malleille samoja. Myös vakuutusyhtiöiden tarjouksissa on eroja. Sen voi havaita siinä, että tietyt automerkit ja mallit suosivat tiettyjä vakuutusyhtiöitä yli muiden. Tämä korostuu erityisesti uusissa autoissa.

Sähköautojen vakuutuskilpailussa onnistuvat myös pienet vakuutusyhtiöt

Suomessa on useita vakuutusyhtiöitä, mutta LähiTapiola, If ja Pohjola ovat autovakuutuksissa ehdottomasti suurimmat yhtiöt. Ne vakuuttavat yhdessä 75 % kaikista uusista autoista.

Sähköautojen vakuutusten hinnasta on ollut viime aikoina paljon keskustelua. Netwheelsin datan perusteella uusien sähköautojen omistajat suosivat useimmiten Pohjolaa tai LähiTapiolaa, mutta ison poikkeuksen tekee Polestar. Elokuuhun mennessä rekisteröityjen uusien Polestar 2:n vakuutuksista 49 % oli IF:ssä.

Lue tästä muita juttuja autovakuutuksista.

Poikkeuksellisesti uusien sähköautojen vakuutuksissa nousevat esiin myös pienet vakuutusyhtiöt. Suurin osa uusista Tesloista vakuutetaan Pohjolassa, mutta 9 % niistä on vakuutettu Suomen vahinkovakuutuksessa ja 10 % Pohjantähdessä.

Myös uusien Polestarien omistajista 7 % suosii Axa-vakuutusyhtiötä. Pienten vakuutusyhtiöiden osuus on yleensä paljon pienempi (vain 0,5 % – 2 %) isoihin yhtiöihin verrattuna.

Uusien bensa-autojen, hybridien ja dieselautojen vakuutukset puolestaan jakaantuvat tasaisesti isoimpien vakuutusyhtiöiden kesken, mutta joidenkin automallien kohdalla tuntuu tietty yhtiö olevan suosituin.

  • 57 % Opel Astroista on vakuutettu Pohjolassa.
  • 42 % Škoda Kamiqeista on vakuutettu LähiTapiolassa.
  • 41 % Volvo XC60:sta on vakuutettu IF:ssä.
  • 41 % Volvo XC40:sta on vakuutettu IF:ssä.
  • 40 % BMW X3:sta on vakuutettu LähiTapiolassa.

– Emme tietenkään suoraan voi sanoa, miksi kukakin on valinnut tietyn vakuutusyhtiön. Jotain voi kuitenkin päätellä, jos tietyn mallin autot vakuutetaan useimmiten samassa vakuutusyhtiössä. Kun autolle tulee ikää, vakuutukset kannattaa kilpailuttaa uudelleen. Käytettyjen autojen vakuutukset jakaantuvat eri vakuutusyhtiöiden kesken paljon tasaisemmin kuin uusien autojen vakuutukset. 02 Rekkarin kautta voi selvittää helposti, mikä vakuutusyhtiö missäkin autossa on, kertoo 020202 Ratkaisut Oy:n kehityspäällikkö Janni Hassel.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän