Sähköautoilijoille suunniteltu autovakuutus sisältää hinauksen lähimmälle latauspisteelle

Pohjoismaisena vakuutusyhtiönä Ifillä on kokemusta sekä sähköautoilun vakuuttamisesta että riskeistä jo 15 vuoden ajalta. If uudisti autovakuutustaan ja kysyi asiakkailta, millaisia huolenaiheita heillä on sähköautoiluun liittyen.

Asiakkailta saadun palautteen ja yhtiön laajan kokemuksen avulla autovakuutus on nyt viritetty sähköautoilijoiden tarpeisiin sopivaksi.

If on vakuuttanut jo yli 100 000 sähköautoa Pohjoismaissa.

Ifin toimintamaista Norjassa autoliikenteen sähköistyminen on vuosia Suomea edellä. Tammi-huhtikuussa Norjassa myytävistä uusista henkilöautoista jo yli 80 prosenttia oli täyssähköisiä. Ruotsissa osuus oli 27 prosenttia. Suomessa ensirekisteröinneistä alkuvuonna on ollut täyssähköautoja 14 prosenttia.

Huhtikuussa Suomessa rekisteröitiin 500 uutta sähköautoa yksityishenkilöiden käyttöön. If vakuutti niistä yli kolmanneksen (34,8 prosenttia).

Turvaa tien päällä, jos sähkö loppuu kesken

Ennen autovakuutuksen uudistamista If selvitti nykyisten ja potentiaalisten sähköautoilijoiden suurimpia huolenaiheita asiakaskyselyllä.

– Huolenaiheista yleisin oli sähkön loppuminen kesken ajon. Tähän vastataksemme laajensimme kaskojemme hinausturvan koskemaan myös latauksen loppumista, kertoo Ifin ajoneuvovakuutuksista vastaava johtaja Eero Färkkilä.

Jatkossa Ifissä vakuutetulle sähköautoilijalle korvataan hinaus lähimmälle latauspisteellä Suomessa, muissa Pohjoismaissa sekä EU- ja ETA-alueella.

Toinen suuri sähköautoiluun liittyvä huoli liittyi lataamisen ja akkuihin. Akut kuuluvat Ifin kaskovakuutuksiin, joten niiden vahingot korvataan kolareissa ja muissa vahinkotilanteissa muiden osien tapaan.

Myös latausjohto sisältyy vakuutukseen. Kotilatausasema puolestaan kuuluu Ifin laajaan kotivakuutukseen.

Huolella valitut korjauskumppanit

Ifillä on pitkän vakuuttamiskokemuksen myötä hyvä käsitys sähköautojen riskeistä. Korjauskumppaneiksi on siitä syystä valittu uuden teknologian hyvin tuntevia liikkeitä.

– Tiedämme, millaisia sähköautojen riskit ovat ja niiden korjaamiseen tarvitaan tietynlaista osaamista. Edellytämme korjauskumppaneiltamme alan uusimpien laatu- ja turvallisuusstandardien noudattamista. He ovat myös sitoutuneet kestävän kehityksen periaatteisiin, Färkkilä kertoo.

Kaikki uudet ominaisuudet sisältyvät 21.5.2022 alkaen kaikkiin Ifin vanhoihin ja uusiin henkilöautojen kaskovakuutuksiin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän