Tankkauksen kännykkämaksamisen suosio kasvanut koronakriisin aikana

Nesteen asemaverkostossa seurataan tiiviisti koronatilanteen vaikutuksia.

Liikenneasemat pitävät ovensa auki, huolehtien asiakkaiden turvallisuudesta ja hyvinvoinnista sekä tuotteiden ja palveluiden saatavuudesta.

Perinteisen pysähtymispaikan sijaan asemilla keskitytään nyt esimerkiksi siihen, miten autoilijat voivat ostaa tai tilata ruokaa mukaan.

– Polttoainejakelu toimii normaalisti, ja lisäksi valtaosa liikenneasemista on auki. Vallitsevat rajoitukset ovat tärkeitä toimenpiteitä terveyden turvaamiseksi sekä viruksen leviämisriskin minimoimiseksi. Se kuitenkin tarkoittaa sitä, että olemme sopeuttaneet liikenneasemien toimintaa uusiin olosuhteisiin. Esimerkiksi ravintolaruokaa voi ostaa mukaan paikan päältä tai tilata kotiinkuljetuksella verkosta. Maaliskuun aikana uusien Neste-äpin käyttäjien määrä on yli tuplaantunut, kun autoilijat suosivat tankkauksen maksamista mobiilisti auton sisältä käsin, kertoo Nesteen Suomen asemaverkostosta vastaava johtaja Katri Taskinen.

– Neste K -liikenneasemillamme on tarjolla edelleen kahvilatuotteet ja ravintolaruoat – nyt vain mukaan otettavassa muodossa. Asemamme ovat ottaneet luovasti uusia toimintatapoja käyttöön. Joltain asemalta voi noutaa aseman ruokakaupasta kerätyt tuotteet valmiiksi pakattuna, toisella asemalla K-kauppiaamme tekee yhteistyötä paikallisen taksi-yrittäjän kanssa, joka hoitaa tilattujen ruoka-annosten kotiinkuljetuksen. Hyviä uusia toimintatapoja ja ideoita syntyy joka päivä, kertoo Neste K -liikenneasemien ketjujohtaja Mikko Paukkonen.

Paikalliset kauppiaat keskeisessä roolissa työ- ja amattiliikenteen tukemisessa

Monilla paikkakunnilla liikenneasemat ovat tärkeitä paitsi paikallisina kohtaamispaikkoina, myös palveluiden saatavuuden ja työllistämisen näkökulmasta.

Nesteen asemaverkosto koostuu lähes 800 asemasta, joista kahvila- ja ravintolapalveluita tarjoavia Nesteen liikenneasemia sekä Neste K -asemia on yhteensä 243. Näiden asemien toiminnasta vastaavat paikalliset yrittäjät.

– Asiakkaidemme ja henkilökuntamme hyvinvointi ja turvallisuus on sydämenasia ‒ keskeisintä kaikessa toiminnassamme. Tässä tilanteessa on hienoa, että olemme ylipäätään voineet pitää asemamme auki. Tunnelma on tietysti muuttunut, kun pöydistä ei enää kuulu esimerkiksi taukoa pitävien asiakkaiden puheensorinaa. Ovi kuitenkin käy tasaisesti, ja tutut asiakkaat pysähtyvät moikkaamaan ja nappaamaan kahvia ja eväitä mukaan, kertoo Neste K Malmin ja Neste K Metsälän K-kauppias Kai Malmgren.

Katso tästä muita juttuja koronaviruksesta.

Asemien pitäminen auki on monille kauppiaille myös vastuullisuuskysymys.

– Vaikka autoilun määrä on yleisesti vähentynyt, ammatti- ja työmatkaliikenne kuitenkin jatkuu. Koen tärkeäksi tukea liikenteen sujumista huolettomasti ja turvallisesti vallitsevissa poikkeusoloissa – siksi pidämme ovet auki 24 tuntia vuorokaudessa, asiakasmäärän hetkellisestä supistumisesta huolimatta, kertoo Nesteen Jari-Pekka-liikenneasemien yrittäjä Jari-Pekka Koponen.

Ajantasaiset tiedot avoinna olevista Nesteen liikenneasemista sekä Neste K -asemista osoitteessa neste.fi/asemat.

Asemien aukioloajat voivat poiketa normaalista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!