Tampereelle Suomen ensimmäinen uudenlainen suurteholatauslaitteisto sähköautoilijoille

Tampereen Kaukajärven McDonald’sin parkkipaikalla ollaan avaamassa Recharge-operaattorin suurteholatauslaitteistoa. Latauspisteiden arvioidaan avautuvan sähköautoilijoiden käyttöön ensi viikon aikana, todetaan McDonaldsin tiedotteessa.

Latauslaitteiston kokonaisteho on 200 kW, sillä on mahdollista ladata neljää autoa samanaikaisesti.

Tyypillinen latausaika suurteholaturilla on 15–20 minuuttia, joten sähköauton lataus onnistuu helposti ruokailun aikana.

Latauksen voi käynnistää muun muassa Fortum Charge & Drive- tai Plugsurfing-sovelluksilla ja RFID-tunnisteella sekä jäsenyysvapaasti tekstiviestillä tai QR-koodia käyttämällä.

Kyseessä on Suomen ensimmäinen henkilöautojen lataamiseen tarkoitettu Kempowerin satelliittipikalatausjärjestelmä.

Uusi latauslaite on osa Rechargen operoimaa latausverkostoa.

– Tämän innovatiivisen uuden suurteholatausteknologian tuominen ensimmäisenä operaattorina Suomen markkinoille on jatkumoa yhteistyölle, jonka tuloksena olemme kuluneen vuoden aikana avanneet useita suurteholatureita McDonald´s-ravintoloiden yhteyteen sähköautoilijoiden usein toivomille alueille. Laitteisto koostuu neljästä erillisestä satelliitista, joissa on jousitettu kaapelinhallinta. Tämä on edistysaskel käyttömukavuudessa. Norjassa jo operoimamme vastaava laitteisto on saanut erittäin positiivisen vastaanoton, sanoo tiedotteessa Rechargen maajohtaja Sami Saarilahti.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!