Tältä näyttää Scanian itseohjautuva kuorma-auto ilman ohjaamoa

Scania AXL on täysin itseohjautuva kuorma-auto ilman ohjaamoa.

Scanian eri alojen asiantuntijoista koottu työryhmä on kehittänyt ohjaamottoman kuorma-auton, jonka suunnittelun perustana on yrityksen modulaarinen järjestelmä.

Kun eri aloilla pyritään sujuvoittamaan kuljetuksia ja tekemään niistä ekologisesti kestäviä, itseohjautuvat ajoneuvot ovat yhä useammin harkinnassa varteenotettavana vaihtoehtona.

Kaivokset ja suuret suljetut rakennustyömaat ovat hyviä esimerkkejä ympäristöistä, joihin itseohjautuvat ajoneuvot sopivat hyvin, koska ne ovat hyvin hallittuja ympäristöjä.

Itseohjautuvissa ajoneuvoissa ohjelmisto on monella tavalla tärkeämmässä osassa kuin laitteisto. Scania AXL -kuorma-autoa ohjaa ja valvoo älykäs hallintaympäristö. Esimerkiksi kaivoksissa itseohjautuvia toimintoja avustaa logistiikkajärjestelmä, joka antaa ajoneuvolle toimintaohjeita.

– Asiakkaillamme on jo käytössä itseohjautuvia kuorma-autoja. Tähän asti niissä on kuitenkin aina ollut tila kuljettajalle, joka voi tarvittaessa ottaa ohjauksen hallintaansa. Scania AXL:ssä ei ole ohjaamoa, ja tämä muuttaa koko tilanteen, kertoo Scanian tutkimus- ja kehitysjohtaja Claes Erixon.

Ajoneuvon voimanlähteenä toimiva polttomoottori on esimerkki perinteisen ja uuden teknologian yhdistämisestä. Se käyttää uusiutuvaa biopolttoainetta.

Uusi etumoduuli korvaa perinteisen ohjaamon.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here