Kysely: Suomalaisautoilijat ovat selkeästi uusien liikennekameroiden kannalla

Suomalaisautoilijat kannattavat aiempaa tehokkaampia kameroita liikenneturvallisuuden valvonnassa, selviää Nesteen teettämästä kyselystä*.

Uusien liikennekameroiden ominaisuuksista kysyttäessä vastaajista jopa 68 % kertoo kannattavansa turvavöiden käytön valvontaa liikennekameroilla. Lähes saman verran (64 %) pitää hyvänä asiana, että myös kuljettajan puhelimen käyttöä valvotaan kameroilla.

– Kyselyyn vastanneet suomalaisautoilijat ovat selkeästi uusien liikennekameroiden kannalla. Erityisesti turvavöiden valvonta sai kannatusta, sillä niiden käyttö lisää turvallisuutta kaikille autossa matkustaville, kertoo Nesteen Suomen asemaverkoston myynnistä vastaava liiketoimintajohtaja Katri Taskinen.

Vastaajat suhtautuvat myönteisesti entistä monipuolisempaan nykyteknologian mahdollistamaan valvontaan.

Avoimissa vastauksissa korostui myös autoilijoiden huomaama liika puhelimen käyttö.

– Puhelinta ei saa käyttää ajon aikana ja sillä siisti. Jos kameran kohdallakin on luuri kädessä, saa sakottaa, eräs vastaaja sanoi.

Kyselyyn vastanneista autoilijoista 30 % ei kannata liikennekameroita, koska niiden ajatellaan muun muassa aiheuttavan jarrutuksia ja siten heikentävän liikenteen sujuvuutta.

Uusien liikennekameroiden avulla nopeuksia pystytään kuitenkin mittaamaan jopa 150 metrin päästä, jolloin äkkijarrutus kameran kohdalla ei enää kannata.

Positiivista suhtautumista moderneihin liikennekameroihin selittää osittain se, että suomalaisautoilijat ovat yleisesti ottaen erittäin kiinnostuneita tieturvallisuudesta: yli 70 % kyselyyn vastanneista autoilijoista kertoi pitävänsä aihetta erittäin tärkeänä, ja yli puolet vastaajista (52 %) puhuu turvallisuusaiheista lähipiirinsä kanssa usein tai hyvin usein.

*) Nesteen toteuttamaan kyselyyn vastasi 245 Nesteen autoilijapaneelin jäsentä (otos 1 990, vastausprosentti 12 %) 21.‒30.8.2019 välisenä aikana.’

Toimituksen kommentti: Tässä kyselyssä on todella muistettava, että kyselyyn vastasi vain 245 henkilöä. 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

2 KOMMENTIT

  1. Uskomaton tulos! Ilmeisesti nämä 245 vastannutta ovat hyvin valikoitunut otos. Minä en ole vielä tavannut autoilijaa, joka pitäisi liikennekameroista.

    • Eihän niistä kameroista mitään haittaa ole. Sen kun ajaa rajoituksen mukaan kuten normaalistikin (vakkari päälle), niin business as usual. Ei se mitään rakettitiedettä ole.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän