Tällaisia autoja autoliikkeet ostavat nyt kuluttajilta

Dieselautojen kysynnän laskusta on kirjoitettu laajasta mediassa. Kuluttajat suosivat entistä enemmän bensiiniautoja ja myös vaihtoehtoisia polttoaineita käyttäviä autoja. Tämä trendi näkyy selvästi myös autoliikkeiden kuluttajilta ostamissa autoissa.

Vuonna 2019 AutoVex.fi-palvelun kautta autoliikkeille myydyistä autoista peräti 78 prosenttia on tähän asti ollut bensiinikäyttöisiä ja ainoastaan 16 prosenttia dieselkäyttöisiä.

– Käytettyjen dieseleiden myyntiajat ovat pitkittyneet ja varsinkin pienempien dieselautojen kysyntä on tällä hetkellä heikkoa jonka seurauksena autoliikkeet ovat ymmärrettävästi vähentäneet niiden ostamista, toteaa AutoVexin toimitusjohtaja Sebastian Frick.

Myytyjen autojen keski-ikä on 5 vuotta molemmissa käyttövoimissa mutta ajokilometrit eroavat toisistaan huomattavasti.

Bensiiniautot ovat vaihtaneet omistajaa keskimäärin 69 000 kilometrin kohdalla, dieselien rullatessa lähes tuplasti enemmän, yli 120 000 kilometriä.

Autojen merkkejä ja malleja verrattaessa on selvää että dieselinä käyvät kaupaksi suuremmat, E-segmentin autot kuten BMW 5-Sarja ja Mercedes-Benz E, kun taas bensiiniautoissa myydyimpiä ovat pienemmät, B ja C segmentin autot kuten VW Polo ja Golf.

– Yleisellä tasolla voidaan todeta että autoliikkeiden suurin kiinnostus suora-ostoissa keskittyy alle 100 000 kilometriä ajettuihin bensiiniautoihin. Kun mittarilukema ylittää 150 000 km, ei valtaosa alan suurista toimijoista ole enää kiinnostunut auton suora-ostosta, oli kyseessä mikä käyttövoima tahansa. Vaihdossa autoliikkeet ottavat kuitenkin useimmiten ilomielin vastaan auton kuin auton, tiivistää AutoVexin asiakkuuspäällikkö Sebastian Aarnio.

AutoVex.fi kautta myydyimmät autot vuonna 2019

Top 5 bensiiniautot:

  1. Volkswagen Golf
  2. Volkswagen Polo
  3. Honda Civic
  4. Toyota Auris (Bensiini ja Hybridi)
  5. Audi A3

Top 5 dieselautot:

  1. BMW 5-Sarja
  2. Audi A4
  3. Mercedes-Benz E
  4. Volkswagen Passat
  5. Skoda Octavia

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here