Tällainen uusi Mitsubishi L200 Suomeen lokakuun alussa

Kuudennen sukupolven L200:n myötä tuli täyteen yli neljäkymmentä vuotta Mitsubishin lava-autoja. Aiempia malleja on myyty maailmalla kaiken kaikkiaan 4,7 miljoonaa kappaletta.

Nyt uuden L200:n myynti käynnistyy myös Suomessa lokakuun alussa.

Uutta L200:ssa

 • Erottuva ”Rock Solid” -muotoilu
 • Parannettu 4WD-järjestelmä, jossa neliasentoinen maastoajon valitsin, alamäkihidastin sekä uudet Off-Road -ajotilat
 • Euro 6d temp -päästönormin täyttävä 2,2-litrainen turbodieselmoottori
 • Uusi, kuusivaihteinen automaattivaihteisto
 • Parannettu runkorakenne, jarrut ja jousitus
 • Hiljaisempi
 • Uusia aktiivisen turvallisuuden ominaisuuksia

Ajo-ominaisuudet ja käytännöllisyys

Uusi L200 on hieman yli viisi metriä pitkä. Siinä on Mitsubishin mukaan luokkansa pienin kääntösäde 5,9 metriä. Keulan uusi muotoilu auttaa hahmottamaan paremmin auton ulottuvuudet.

L200:n jäykempi alusta parantaa Mitsubishin mukaan kestävyyttä ja vähentää koriääniä. Myös ääntä ja värinöitä vaimentavien materiaalien ansiosta matkustamo on entistä hiljaisempi.

Jousitusta on hienosäädetty tarjoamaan riittävä kuljetuskyky, arkikäytön mukavuutta unohtamatta.

Double Cabissa lavan pituus on 1 520 mm ja Club Cabissa 1 850 mm.

Auton kantavuus vaihtelee 985 – 1080 kg välillä mallista riippuen.

Vetokyky on parhaimmillaan 3 100 kg. 18-tuumaisilla vanteilla varustetuissa malleissa on entistä suuremmat jarrulevyt.

Uusi moottori

Auton voimansiirtoa ohjaava Super Select 4WD-II -järjestelmä sisältää neljä eri ajotilaa: takaveto, jatkuva neliveto, nopea lukittu neliveto sekä hidas lukittu neliveto.

Järjestelmä mahdollistaa katkottoman siirtymisen taka- ja nelivedon välillä alle 100 kilometrin tuntivauhdissa. Jatkuva neliveto mahdollistaa vakaan ja ketterän ajokokemuksen, sillä se sallii renkaiden väliset pyörintäerot. Näin kääntösäde pysyy pienenä.

Keskitasauspyörästön lukkoa käytettäessä voima jakaantuu tasaisesti etu- ja taka-akseleille, mistä on erityisen paljon hyötyä ajettaessa vaikeassa maastossa.

Lisäksi käytettävissä on hidas lukittu neliveto, joka maksimoi väännön alentamalla vaihteiston välityssuhdetta.

Keskitasauspyörästö lukittuna on valittavissa neljä erilaista ajotilaa soralle, pehmeälle hiekalle, kivikolle sekä mudalle ja lumelle.

Tällöin järjestelmä säätää aktiivisesti moottoria, vaihteistoa sekä jarrujärjestelmää parhaan pidon ja etenemiskyvyn saavuttamiseksi.

Saatavilla on myös taka-akselin tasauspyörästön lukko vaativiin maasto-olosuhteisiin.

Uusi alamäkihidastin auttaa laskeutumaan jyrkät mäet tasaisen turvallisella vauhdilla silloin, kun pelkkä moottorijarrutuksen teho ei riitä.

Sekä automaatti- että manuaalivaihteisto ovat kuusivaihteiset. Uusi automaattivaihteisto alentaa moottorin kierrosnopeutta, mikä tekee autosta taloudellisemman sekä hiljaisemman ajaa esimerkiksi maantienopeuksissa.

Uusi alumiinilohkoinen 2,2-litrainen turbodiesel tarjoaa taloudellisemman suorituskyvyn kuin aiemman sukupolven 2,4-litrainen moottori.

Moottorin sisäisten massojen keventäminen ja liikkuvien osien kitkan vähentäminen ilmenee Mitsubishin mukaan matalampana äänitasona, pienempänä polttoaineen kulutuksena sekä tasaisempana kiihtyvyytenä läpi kierroslukualueen.

Aktiivinen turvallisuus

Henkilöautomaisen sisustuksen ja käytettävyyden lisäksi L200:ssa on aktiivisen turvallisuuden varusteita:

 • Multi Around Monitor –kamerajärjestelmä auttaa näkemään auton ympäristössä olevat esteet, ajoneuvot ja jalankulkijat. Kuvaa on saatavissa niin edestä, takaa, sivuilta kuin ylhäältäkin.
 • Etutörmäysvaroitin varoittaa edessä olevasta esteestä tai jalankulkijasta ja jarruttaa tarvittaessa.
 • Kaistavahti ja kuolleen kulman varoitin ilmoittavat vaarallisen lähellä olevasta autosta ja varoittavat tahattomasta kaistanvaihdosta tarvittaessa äänimerkillä.
 • Risteävän liikenteen varoitin peruuttaessa varoittaa takana sivusuunnasta tulevasta autosta.
 • Virheellisen kiihdytyksen estojärjestelmä estää liian voimakkaan kaasunpainalluksen ahtaassa tilassa, jos auto havaitsee, että este on liian lähellä.

Suomessa uuden L200:n myynti alkaa lokakuun alussa ja sen hinnat alkavat 33 990 eurosta.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän