Tällainen tulevaisuuden robottiauto esitellään Geneven autonäyttelyssä

19.2.2018 16.35

           

Volkswagen on esitellyt jo uuden I.D.-malliperheen ensimmäiset täyssähköautot ja nyt Volkswagen esittelee Geneven autonäyttelyssä ensimmäistä kertaa konseptiauton autonomista ajamista varten.

Uusi I.D. Vizzion -konseptiauto on Volkswagen I.D.-perheen neljäs jäsen. Tämän sedanin teknologia, täysin automaattinen käyttöjärjestelmä ja muotoilu näyttävät suunnan mihin Volkswagen on menossa tulevaisuudessa sähköautojen teknologian ja muotoilun saralla.

I.D. Vizzionin sisätilat kuvastavat autonomisen ajamisen mahdollisuuksia.

”Digitaalinen kuljettaja” useine kuljettajaa avustavine järjestelmineen hallinnoi autoa – ilman ohjauspyörää ja näkyviä hallintapainikkeita. Kuljettajalle ja matkustajille tämä tarkoittaa uudenlaista turvallisuutta ja mukavuutta.

Konseptiauto ajaa, ohjaa ja navigoi automaattisesti liikenteessä, mahdollistaen matkustajien ajankäytön muihin toimintoihin matkan aikana.

”Virtuaalinen isäntä”, jonka kanssa kommunikoidaan ääni- ja elekomennoin, tietää matkustajien henkilökohtaiset mieltymykset – kiitos täysintegroidun digitaalisen järjestelmän – ja joka sopeutuu jokaisen matkustajan toiveisiin yksilöllisesti.

I.D. Vizzion on 5,11 metriä pitkä, se tuottaa tehoa 225 kW ja sen huippunopeus on 180 km/h. Kun jarrutusenergia on käytössä, I.D. Vizzionin 111 kWh lithiumioniakusto mahdollistaa jopa 665 kilometrin toimintamatkan. 

Auton ohjainjärjestelmä ohjaa nelivetoa ja kahta sähkömoottoria, jotka toimivat yhdessä, saaden aikaan maksimaalisen suorituskyvyn.

Vuoteen 2025 mennessä Volkswagen suunnittelee esittelevänsä yli 20 sähkötoimista autoa. Alkaen kompaktin kokoluokan täyssähköautosta I.D.:stä, joka lanseerataan vuonna 2020, ja jota seuraa lyhyin väliajoin uusi täyssähköinen SUV – I.D. Crozz – ja tila-ihme

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here