Tällainen on Porschen legendaarisen urheiluauton avomalli

Kuva: Porsche.

Porsche esitteli ensimmäisen 911 Cabrioletin prototyypin Frankfurtin IAA-autonäyttelyssä syyskuussa 1981. Ensimmäinen avo-911 rullasi tuotantolinjalta vuonna 1982. Sen jälkeen 911 Cabriolet on kuulunut kiinteästi Porschen mallivalikoimaan.

Nyt legendaarisen urheiluauton uusi avoversio saa ensiesittelynsä.

Coupe-versiosta tuttujen ominaisuuksien lisäksi uudessa Cabrioletissa on muun muassa uusi hydraulimekanismi, joka avaa ja sulkee katon entistä nopeammin.

Täysin automaattisesti avautuvassa ja sulkeutuvassa kangaskatossa on integroitu takalasi sekä magnesiumelementit, jotka estävät katon tempautumisen tuulen mukaan suurilla ajonopeuksilla.

Kuva: Porsche.

Katto voidaan ajon aikana avata tai sulkea ajonopeuden ollessa korkeintaan 50 km/h. Uusi hydraulimekanismi lyhentää katon avautumisajan noin 12 sekuntiin, ja sähkötoimisesti avattava ilmanohjain suojaa autossa olijoiden niskoja ilmavirralta.

911 Cabriolet on aluksi saatavissa takavetoisena Carrera S ‑versiona ja nelivetoisena Carrera 4S ‑varianttina.

Molempien voimanlähteenä on 2981-kuutioinen kuusisylinterinen turbobokserimoottori, joka kehittää 450 hv:n (331 kW) huipputehon 6500 kierroksella minuutissa ja vääntää vahvimmillaan 530 Nm kierrosalueella 2300–5000 r/min.

Kuva: Porsche.

Voima välittyy pyörille uuden kahdeksanvaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston välityksellä.

Carrera S ‑version kiihtyvyys nollasta sataan kilometriin tunnissa on 3,9 sekuntia (Sport Chrono ‑lisävarustepaketilla 3,7 sekuntia) ja huippunopeus 306 km/h.

Carrera 4S saavuttaa 304 km/h:n huippunopeuden ja kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa 3,8 sekunnissa (Sport Chrono ‑lisävarustepaketin kanssa 3,6 sekunnissa).

Moottorin kiinnityskohdan muuttamisen ansiosta uuden Cabrioletin korin vääntöjäykkyys on parempi kuin edellisessä mallissa.

911 Cabrioletiin on nyt myös ensimmäistä kertaa saatavissa Pasm-urheilualusta, jossa on entistä kovemmat ja lyhyemmät jouset ja jäykemmät kallistuksenvakaajat edessä ja takana.

Kokonaisuudessaan alusta on madaltunut kymmenellä millimetrillä. Nämä muutokset antavat uudelle 911:lle neutraalimman ajotuntuman ja optimaalisemman painojakauman.

Kuva: Porsche.

Aikaisemmista mallisukupolvista ammentava muotoilu

20-tuumaiset etupyörät ja 21-tuumaiset takapyörät ovat saaneet ympärilleen muhkeammat pyöräkotelot, ja takavetoisten mallien perä on nyt yhtä leveä kuin nelivetoversioissa.

Taka-akselia on pidennetty 44 mm. Keula on leventynyt 45 millimetrillä ja saanut takaisin takavuosien 911-sukupolvista tutun pidennetyn etupellin, jonka keskellä tuulilasin edessä on näyttävä syvennys.

Kaikkien malliversioiden takaosaa hallitsee huomattavasti levennetty, ajonopeuden mukaan laajeneva takaspoileri ja saumattomasti integroitu tyylikäs valonauha. Kaikki korin ulkoiset muotoiluelementit auton sivuilla on nyt valmistettu alumiinista.

Kuva: Porsche.

Klassisen selkeälinjaiset uudet sisätilat

Näyttäviä sisätiloja hallitsee selkeälinjainen kojelauta upotettuine mittareineen.

Alkuperäisen 911:n tavoin uusi kojelauta kattaa ohjaamon koko leveyden pyöräkoteloiden tasoon saakka. Keskelle sijoitetun kierroslukumittarin ympärillä on ohuet, kehyksettömät ajotietonäytöt.

Porsche Communication Management (PCM) -järjestelmän keskusnäyttö on nyt 10,9-tuumainen. Näyttöä on helppo ja nopea käyttää, joten se ei vie kuljettajan huomiota pois ajamisesta.

Kuva: Porsche.

Turvallisuutta ja mukavuutta parantavat apujärjestelmät

Porsche on kehittänyt erityisen märän kelin Wet Mode ‑ajotilan, joka on uutuusmallin vakiovaruste.

Toiminto tunnistaa märän tienpinnan, tekee auton ohjausjärjestelmiin olosuhteiden edellyttämät säädöt ja varoittaa kuljettajaa, joka voi ottaa turvallisuuspainotteiset ajoasetukset käyttöön painamalla vastaavaa painiketta (tai ohjauspyörän tilakytkintä, jos varusteena on Sport Chrono -paketti).

Myös kamerapohjaisella törmäysvaroittimella varustettu hätäjarrutusjärjestelmä kuuluu vakiovarusteluun.

Tunnistaessaan törmäysvaaran toiseen ajoneuvoon, jalankulkijaan tai pyöräilijään järjestelmä varoittaa merkkiäänellä ja käynnistää tarvittaessa hätäjarrutuksen automaattisesti.

Peruutuskameralla varustettu pysäköintiavustin täydentää uuden Cabrioletin vakiovarustelun.

Lisävarusteisiin kuuluvat muun muassa lämpökameraa hyödyntävä Night Vision Assist ‑pimeänäköavustin sekä mukautuva vakionopeudensäädin, johon on integroitu automaattinen turvavälin valvonta, pysähtyminen ja liikkeellelähtö liikennevirran mukana ja ennakoiva matkustajien suojaustoiminto.

Uuden 911 Carrera S Cabrioletin hinnat julkaistaan Suomessa myynnin alkaessa, hinnaston julkaisun yhteydessä julkaistaan myös viralliset WLTP-päästöarvot ja kulutustiedot.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here