Tällainen on ensimmäinen Mercedes-Benzin kompaktiluokan sähköautokonsepti

27.9.2017 10:20

Mercedes toi Frankfurtin autonäyttelyssä parrasvaloihin ensimmäisen Mercedes-Benzin kompaktiluokan täyssähköisen konseptiautonsa. Auton antaa viitteitä EQ-malliston laajenemisesta myös pienempiin autoihin.

EQA-nimeä kantavan konseptimallin mitat ovat (pituus/leveys/korkeus) 4 285/1 810/1 428 milliä ja akseliväli  2 729 milliä.

Uuden muotoilufilosofian mukaisesti Mercedes-Benzin kompaktimalleille tyypilliset terävät kulmat ja linjat on karsittu minimiin.

EQA ulkoasua korostavat alubeam-ulkoväri, laaja panoraama-lasikatto, lyhyet ylitykset, spiraalimaiset laserkuituvalot sekä 20-tuumaiset pyörät.

Kaksi moottoria, neliveto

Konseptimallin voimalinja perustuu etu- ja taka-akseleille sijoitettuun kahteen sähkömoottoriin, joiden yhteisteho on yli 200 kW ja maksimivääntö yli 500 Nm. Auto kiihtyy 0-100 kilometriin noin 5 sekunnissa.

Autossa on kahteen moottoriin perustuva nelivetoratkaisu. Vääntömomentti jakautuu akseleiden välillä aina kulloisenkin tarpeen ja kuljettajan valitseman ajotilan (Sport/Sport Plus) mukaisesti.

Akut on sijoitettu akseleiden väliin lattian alle.

Concept EQA voidaan ladata joko langattomasti induktiolatauksella tai perinteisistä latauspisteistä.

Toimintamatka on enimmillään noin 400 kilometriä, ajoakkujen määrästä riippuen. Myös pikalataus on mahdollinen, jolloin alle 10 minuutin latauksella saavutetaan noin 100 kilometrin toimintamatka.

Litiumioniakun on valmistanut Daimlerin tytäryhtiö Deutsche Accumotive. Modulaarisen rakenteensa ansiosta akun kapasiteetti on yli 60 kWh.

EQ kehittyy omaksi sähköisen liikkumisen ekosysteemiksi

Daimlerin EQ-tuotemerkki tarjoaa jatkossa kokonaisen oman sähköisen liikkumisen ekosysteemin: tuotteet, palvelut, teknologiat ja innovaatiot.

Tuotevalikoima tulee kattamaan sähköautot ja niiden latauspisteet, erilaiset latauspalvelut sekä kotien energiavarastointiin tarkoitetut järjestelmät.

Yksi esimerkki tästä on visio sähköauton ”saumattomasta latauksesta”: Mercedes me –palveluun perustuva lataustapa on suunniteltu asiakkaan tarpeista lähtien. Se mahdollistaa auton lataaminen missä latauspisteessä tahansa, ja ladattu energia voidaan maksaa nopeasti ja luotettavasti verkkomaksulla.

Ensimmäinen myyntiin tuleva malli on EQC

Mercedes-Benz avasi Pariisin autonäyttelyssä syksyllä 2016 kokonaan uuden luvun sähköautoilun kehityksessä esittelemällä Concept EQ -konseptiauton.

Se oli ensimmäinen vihje uudesta EQ-sähköautojen tuoteperheestä, joka markkinoille saapuessaan laajenee nopeasti.

Ensimmäinen myyntiin tuleva auto on vuonna 2019 esiteltävä EQC, joka pohjautuu Pariisissa nähtyyn urheilulliseen coupe-henkiseen EQ SUV-konseptiin.

Vuoteen 2022 mennessä Mercedes-Benz tulee tuomaan markkinoille yli kymmenen ennennäkemätöntä sähköautomallia. Sähköautojen EQ-tuoteperhe on lisä Mercedes-Benzin laajenevaan henkilöautomallistoon.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!