Tällä viikolla kaksi liikennehäiriötä tiellä E18!

Arkistokuva.

12.2.2018 16.20

Tiellä E18 tehdään tällä viikolla töitä kahdessa eri paikassa. Molemmat haittaavat liikennettä.

E18-moottoritie suljetaan tiistaina Isokylän tunnelin kohdalta telematiikan yhteiskäyttökokeilun vuoksi ja liikenne ohjataan kiertotielle Salon keskustan kautta.

Liikenne on kiertotiellä ti 13.2. klo 10.00 ja ke 14.2. klo 03.00 välisen ajan.

Jo ennen tien sulkemista liikenteeseen voi tulla häiriöitä kokeilun valmistelutöiden vuoksi. Liikenne pääsee kulkemaan moottoritietä pitkin joka tapauksessa ainakin yhtä kaistaa molempiin suuntiin klo 10.00 saakka.

Tien sulkemisen aikana kiertotie kulkee Pappilan eritasoliittymän rampista kantatielle 52, josta käännytään maantielle 110 Halikon suuntaan. Kiertotie lisää ajoaikaa Turku-Helsinki -välillä noin 15 minuuttia ilman ruuhkia.

Ruuhkiin on kuitenkin syytä varautua kantatiellä 52 ja maantiellä 110 etenkin iltapäivän ruuhkatunteina. Tienkäyttäjien on syytä varata tuolloin enemmän aikaa matkoihin.

Yhteiskokeilun aikana testataan tunnelin ja tieosuuden uusittujen telemaattisten laitteiden, kuten nopeusnäyttötaulujen, infotaulujen ja tunnelin turvallisuuslaitteiden, yhteistoimivuus.

Yhteiskokeilu jatkuu vielä 14.2. aamulla Turku-Muurla -välillä muualla kuin tunnelissa, mutta siitä ei ole liikenteelle kuin vähäistä haittaa.

Turun seudulla pysäytetään liikenne räjäytystöiden takia

Turun Seudun Vesi Oy rakentaa runkovesijohtoa Saramäen ja Parolanpuiston välillä. Runkovesityötä tehdään alueellisen vesihuollon varmistamiseksi.

Tällä viikolla tehdään runkovesitöihin liittyviä räjäytystöitä ja niistä aiheutuu liikennehaittaa E18 Turun kehätien liikenteeseen.

Työmaalla joudutaan louhimaan kalliota välillä vt 9/kt 40 risteys – Kuninkojan risteyssilta.

Kalliota ammutaan päivittäin 13.–16.2.2018 välisenä aikana. E18 Turun kehätien liikenne joudutaan pysäyttämään räjäytystöiden ajaksi neljä kertaa päivän aikana klo 9-15 välisenä aikana.

Pysäytykset kestävät muutaman minuutin kerrallaan.

Räjäytystyöt ja liikenteenohjaus ovat suunniteltu niin, että ne haittaavat liikennettä mahdollisimman vähän.

E18 Turun kehätien liikennemäärät ovat kuitenkin niin suuret, että muutaman minuutinkin pysäytykset jonouttavat liikenteen. 

Tienkäyttäjien on syytä varautua matkan viivästyksiin ja ruuhkiin räjäytysaikoina.

Räjäytystyöt on kuitenkin tehtävä valoisaan aikaan, joten täysin ilman liikennehaittoja niitä ei pystytä teke

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here