Autourheilun lajiliitto AKK sai kansainvälistä tunnustusta ympäristötoimistaan

12.2.2018 16.45

  

Autourheilun kansainvälisen kattojärjestön, FIA:n, AKK-Motorsportille myöntämä korkeimman Achievement of Excellence -tason ympäristösertifikaatti on merkittävä osoitus yhteiskunta- ja ympäristövastuun toteuttamisesta suomalaisessa autourheilussa, todetaan AKK:n tiedotteessa.

AKK on sitoutunut vahvasti FIA:n vuonna 2014 perustamaan ympäristöohjelmaan, joka tukee moottoriurheilun parissa toimivia tahoja ympäristön huomioimiseen.

Ohjelmaan kuuluu oleellisena osana kolmiportainen ympäristöakkreditointi, jossa suomalaisen autourheilun lajiliitto saavutti viime vuonna tehdyn auditoinnin myötä korkeimman, Achievement of Excellence -tason.

Akkreditointi perustuu kansainvälisesti tunnustettuihin kriteereihin, kuten ISO 14001 ja 14004 -standardeihin, ja helmikuuhun 2018 mennessä sen on saavuttanut AKK:n ohella vain viisi muuta lajiliittoa ympäri maailmaa.

FIA:n edustajien suorittamassa kokonaisvaltaisessa auditoinnissa keskityttiin erityisesti ympäristötoiminnan johtamiseen ja ympäristöstrategian jalkauttamisen arviointiin, josta yhtenä onnistuneena esimerkkinä FIA mainitsi raportissaan AKK:n oman KITI Sport Management System -toiminnanohjausjärjestelmän, jonka avulla on pystytty vähentämään merkittävästi muun muassa materiaalien, kuten paperin kulutusta.

AKK:n  mukaan kansainvälinen kattojärjestö oli kokonaisuudessaan tyytyväinen näkemäänsä ja antoi tammikuussa lopullisen arviointinsa, jonka mukaan AKK täytti kaikki korkeimman tason ympäristöserfikaattikriteerit.

Aiemmin syksyllä FIA:n ylimmän tason ympäristöluokitukseen ylsi myös AKK:n vuosittainen päätapahtuma, Suomen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän