Tällä kertaa poliisi ei jakanutkaan sakkoja mopoilijoille, vaan lahjakortteja!

Jokilaaksojen poliisi suoritti mopojen tarkastuksia lauantai-iltana Ylivieskassa. Mukana oli myös Liikenneturva, joka palkitsi mopoilijoita joiden mopo oli teknisesti kunnossa ja lain mukainen. Mopot myös koeajettiin nopeuden toteamiseksi ja samalla tarkistettiin myös ajo-oikeus.

Valvonnan alkaessa asiasta tiedotettiin some-kanavilla ja keskustan alueella kerrottiin myös mopoilijoille tapahtumasta.

Ideana oli, että poliisi odotti kahdessa kiinteässä pisteessä, joissa tarkastuksia suoritettiin. Mopoilijat tulivat sinne vapaaehtoisesti.

Kun asiat olivat kunnossa, poliisi ilmoitti asiasta Liikenneturvalle, joka toisessa paikassa palkitsi kyseiset mopoilijat lahjakortilla. Kaiken kaikkiaan tarkastukseen tuli 16 mopoilijaa, joista 15 ilmoitettiin Liikenneturvalle.

Katso tästä muita juttuja mopoilusta.

Tämä lahjakorteilla palkitseminen oli osa poliisin ja Ylivieskan kaupungin yhteistä kampanjaa, jolla pyritään mopoilusta aiheutuvien haittojen pienentämiseen ja samalla mopoilijoiden maineen parantamiseen.

Poliisi jatkaa tehokkaasti myös perinteisempää valvontaa jossa jaetaan niitä ikävämpiä seuraamuksia kuten sakkoja, ajokieltoja ja veroseuraamuksia. Vuositasolla niitäkin jaetaan Ylivieskassa kymmenille mopoilijoille.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here