”Taksinkuljettajan ajatellaan tietävän kaiken, mutta silti asiakkaat puhuvat aina samoista aiheista”

Yli 500 000 taksikyytiä vuodessa välittävän taksintilauspalvelun 02 Taksin asiakaspalvelijat ja taksiyhtiöiden kuljettajat näkevät pikkujoulukauden lähietäisyydeltä. Nyt he kertovat, millaisia pikkujouluasiakkaat ovat.

Pikkujoulukausi on taksinkuljettajille perinteisesti yks vuoden kiireisempiä aikoja. Taksintilauspalvelu 02 Taksin datan mukaan takseja tilataan pikkujouluaikana lähes kaksinkertainen määrä verrattuna muihin aikoihin. Perinteinen pikkujouluaika alkaa marraskuun viimeisestä viikonlopusta ja jatkuu kolme seuraavaa viikonloppua.

Tänä vuonna pikkujouluaikaa on taksikyytien näkökulmasta vaikea ennustaa muuttuvan koronatilanteen ja muuttuvien aukiolorajoitusten vuoksi. 02 Taksin kumppanina toimivan Satakunnan Aito Taksin kuljettaja Reijo Kevvai arvelee pikkujouluajan olevan aiempia vuosia hiljaisempi:

– Luulen, ettei ole mitään yksittäisiä isoja pikkujouluviikonloppuja kuten aiempina vuosina, vaan kyydit hajaantuvat. Itse toivoisin, että asiakkaat alkaisivat enemmän hyödyntää sovellustilauksia. Silloin ei tarvitse kävellä tolpalle, vaan voi tilata kyydin suoraan sinne, missä on.

Kevvain mukaan pikkujouluasiakkaat eroavat siinä, että normaalina viikonloppuna ihmiset kulkevat taksilla yhden tai kahden hengen porukassa, mutta pikkujouluaikaan auto tulee täyteen.

– Mitä enemmän porukkaa on kyydissä, sitä hauskempaa heillä on!

Myös 02 Taksin tilauspalvelusta vastaavat asiakaspalvelijat kertovat, että taksiasiakkaat ovat pikkujouluaikaan hyvässä juhlatunnelmassa ja tilatakseja tilataan paljon. Joskus pikkujouluaikaan sattuu myös erikoisia tilanteita.

– Kerran asiakas tilasi taksin juhlapaikalta kotiin, jotta pääsee vaihtamaan mukavammat kengät jalkaan ennen jatkopaikkaan siirtymistä, kertoo eräs asiakaspalvelija.

Pahoinvointi saattaa yllättää ja tavarat unohtua

Pahoinvoivat asiakkaat saattavat tuoda taksinkuljettajan työvuoroon ylimääräisen jännityselementin.

– Ei ole koskaan sattunut mitään isompaa vahinkoa. Minulla on autossa aina oksennuspusseja mukana, ja asiakas osaa kyllä yllättävän hyvin kertoa, jos hänellä on huono olo, Kevvai kehuu pikkujouluasiakkaiden fiksuutta.

02 Taksin asiakaspalvelussa muistutetaan, että kaikki omat tavarat kannattaa ottaa taksista mukaan myös pikkujouluaikana. Asiakaspalvelijat kertovat asiakkaiden kyselevän takkien, kukkaroiden, silmälasien tai pankkikorttien perään taksimatkan jälkeen.
Autossa maksettaessa kannattaa ottaa kuitti mukaan, jolloin saa kuljettajan yhteystiedot ja voi kysellä mahdollisia unohtuneita tavaroita jälkikäteen.

Taksinkuljettajan ajatellaan tietävän kaiken, mutta silti asiakkaat puhuvat aina samoista aiheista

Voisi kuvitella taksinkuljettajien kuulevan kaikenlaisia asioita maan ja taivaan väliltä, mutta näin ei ole. Kevvai kertoo asiakkaiden kysyvän aina samoja asioita.

– Ensimmäinen kysymys on, että onko ollut paljon ajoa tänään. Sitä kysytään aina, vaikka kello olisi seitsemän illalla ja olisin vasta aloittanut vuoroni. Toinen kysymys on, mihin olen vienyt tänään porukkaa. Kysymys on siinä mielessä hassu, että vaikka olisin vienyt jonkun yhden ihmisen johonkin tiettyyn baariin, niin eihän se silti kerro mitään sen baarin tilanteesta. Sitä kaikki myös aina kysyvät, olenko isäntä vai renki.

Vähistä keskustelunaiheista huolimatta taksinkuljettajien oletetaan tietävän kaikki asiat sääennusteista ja kaupungissa tapahtuvista tietöistä lähtien.

– Kyllä ihmiset esimerkiksi olettavat, että jos kello on 20, niin minä tiedän, paljonko porukkaa on jossain pienessä laitabaarissa. Jos en tiedä, niin todetaan, että kyllä minun pitäisi tietää, nauraa Kevvai.

Kaikkitietävyys ulottuu taksinkuljettajasta myös 02 Taksin asiakaspalveluun.

– Toisinaan asiakas on kysynyt, että missä mahtaa olla tällä hetkellä parhaimmat bileet, kertoo eräs asiakaspalvelija.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!