Taas surkea tulos Jokilaaksojen mopovalvonnassa!

Arkistokuva.

23.5.2018 22.12 

Oulun poliisilaitoksen Jokilaaksojen toiminta-alueella suoritettiin tehostettua mopovalvontaa 21.- 22.5.

Valvontatoimenpiteitä tehtiin tällä kertaa Haapavedellä, Ylivieskassa, Oulaisissa, Nivalassa, Pyhäjärvellä ja Kärsämäellä.

Poliisin tiedotteen mukaan valvontaiskuja kohdistettiin pääasiassa kouluihin, mutta mopon kuljettajia valvottiin myös perinteisen liikennevalvonnan menetelmin. 

Katso myös tämä: Poliisi on edelleen huolestunut Nivalan mopokulttuurista!

Mopoja tarkastettiin yhteensä 174 kpl. Myös muutamia mönkijöitä tarkastettiin. Sakkoja tai rikesakkoja annettiin yhteensä 45. Ajokieltoon määrättiin 14 kuljettajaa.

Valvontaa oli suorittamassa Jokilaaksojen valvonta- ja hälytysyksikön poliiseja sekä Oulun poliisilaitoksen liikenneyksikön partioita.

Katso myös tämä: Liikenneturvalta tärkeä muistutus mopovanhemmille!

Mopovalvonnan kohdistaminen kouluihin on todettu turvalliseksi ja melko tehokkaaksi menetelmäksi. Hyvin suuri osa mopojen kuljettajista on peruskouluikäisiä.

Lisäksi vältytään turvallisuutta vaarantavilta karkaamistilanteilta, joita edelleen valitettavan usein sattuu perinteisen liikennevalvonnan yhteydessä.

Poliisi toteaa kuitenkin valitettavasti, että kaikkia viritettyjä riskimopoja ei saatu tälläkään operaatiolla poimittua pois kaduilta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here