Suzukin ”Toyota-versiot” ovat nyt Suomessa

Suzuki ja Toyota tekevät yhteistyötä ja Suzukin mallistoon on nyt tullut kaksi mallia, jotka pohjautuvat Toyotan malleihin.

Suzuki Across on Toyota RAV4 -mallin versio ja Suzuki Swace Toyota Corollan farmarimalllin versio.

Suzuki on ollut viime vuosina Suomessa mukana vain pikkuautojen ja kompaktien katumaasturien markkinoilla. Nyt lähdetään kilpailemaan myös pykälää kookkaampien autojen sarjoissa.

Molemmat Suzuki-uutuudet ovat nyt jälleenmyyjillä koeajettavissa.

Lue myös tämä: Marraskuussa Suomeen tuleva Suzuki Swace on toinen Toyota-yhteistyön tuotos

Lue myös tämä: Tällainen uusi isompi Suzuki tulee Suomeen syksyllä

Suzuki Across. Kuva: CvB.

Kaikki Suzuki-mallit nyt myös hybridejä

Suzuki Ignis on uudistunut niin ulkonäöltään kuin tekniikaltaan. Autossa on nyt uudet etu- ja takapuskurit sekä uudelleen muotoiltu etusäleikkö. Samalla väripaletti on muuttunut. Ohjaamossa on ulkovärin mukaan joko sininen tai hopeinen sävytys.

Igniksen moottori on Suzukin tiedotteen mukaan aiempaa taloudellisempi ja vähäpäästöisempi. Kevythybridin 12 voltin järjestelmän akku on nyt 10 Ah eli energiasisällöltään lähes kolminkertainen aiempaan verrattuna.

Muutosten myötä kulutus ja hiilidioksidipäästö ovat pienentyneet. Suzuki Ignis 1,2 Dualjet 4WD GLX Hybrid maksaa 19 390 euroa.

Suzuki Swift on päivitetty niin, että ulkonäköön on tullut vähän piristystä, kulutus on pudonnut ja vakiona on aiempaa enemmän varusteita.

Uudistuksen yhteydessä myös automaattivaihteinen Swift siirtyi hybridiaikaan. Igniksen tapaan kevythybridin akun energiasisältö on nyt aiempaa suurempi 10 Ah. Korissa suurin muutos on jäähdyttäjän säleikössä ja nyt kaikissa Swifteissä on edessä sekä takana led-valot.

Automaattivaihteisessa, etuvetoisessa Swift GL:ssä, joka maksaa 18 390 euroa, on nyt uusina varusteina mukautuva vakionopeudensäädin, törmäyksenestoavustin ja ajotietokoneen värinäyttö.

Nelivetoisessa Swift 4WD GLX:ssä, jonka hinta on 19 990 euroa, on uusina varusteina kuolleen kulman valvontajärjestelmä, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, aktiivinen kaistavahti, liikennemerkkien tunnistus ja pysäköintitutkat takana.

Suzuki Vitara käsivalintaisella vaihteistolla varustettuna siirtyi hybriditekniikkaan vuoden 2020 alussa.

Kevythybridissä on 1,4-litraisen turbon apuna 48 voltin järjestelmä, jossa on kymmenen kilowatin tehoinen sähkömoottori, jonka suurin vääntömomentti on 50 Nm.

Kevythybridijärjestelmä pudottaa kulutusta yli 15 prosentilla. Sama voimalinja otetaan käyttöön vuoden 2021 aikana myös automaattivaihteisissa Vitaroissa. Suzuki Vitaran hinnat lähtevät 23 990 eurosta.

Suzuki Jimny tekee paluun mallistoon pienen tauon jälkeen ja sen ennakkomyynti on jo käynnistynyt.

Jatkossa Jimny myydään Euroopassa kaksipaikkaisena pakettiautona ja sen mallinimi onkin nyt Jimny LCV. Jimnyn saa omakseen 28 990 eurolla.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!