Suosittu juttu: Oletko myymässä autoasi? — Varo sinappihuijausta!

Kerrommme tässä juttusarjasta aikaisemmin Autotodayssa ilmestyneistä erittäin suosituista jutuista.

Oheinen juttu sinappihuijauksesta julkaistiin 7.6.2016.

*************

Expressen-lehti kertoo tapauksesta, jossa käytetyn auton myyjää yritettiin huiputtaa sinapin avulla.

Lehden jutun mukaan Håkan Larsson ilmoitti toukokuussa netissä myyvänsä Skoda Fabiansa vuosimallia 2008. Hän pyysi siitä 34 000 kruunua.

Kolmeen viikkoon ei tullut varteenotettavia yhteydenottoja, mutta sen jälkeen yksi henkilö soitti. Ostajaehdokas tinki hintaa ja tarjosi siitä 23 000 kruunua.

Jutun mukaan myyjä ei suostunut hintatarjoukseen, vaan pyysi ostajaehdokasta paikan päälle katsomaan autoa. Viime sunnuntaina mies sitten tuli katsomaan autoa veljensä kanssa.

Mies halusi koeajaa auton ja koeajon aikana veli jäi myyjän kanssa odottamaan koeajon päättymistä. Koeajo kesti noin 10 minuuttia ja sinä aikana veli kysyi myyjältä, onko kannen tiiviste vaihdettu. Se on veljen mukaan yleinen ongelma Fabioissa.

Ostajaehdokkaan palattua koeajolenkiltään, hän avasi konepellin ja otti esiin öljytikun. Jutun mukaan se oli aivan keltainen. Myös öljyn täyttöaukon korkissa oli keltaista mömmöä – merkki siitä että moottoriin olisi tullut vettä.

Jutun mukaan auton myyjä järkyttyi, mutta ostajaehdokas ja hänen veljensä suhtautuivat tilanteeseen rauhallisesti. He olivat edelleen valmiit ostamaan auton, mutta selvästi pyyntihintaa halvemmalla.

Myyjä ei kuitenkaan suostunut myymään autonsa, vaikka ostajapari yritti varten verran ylipuhua myyjää.

Myyjä ei kuitenkaan halunnut myydä ”rikkinäistä” autoa.

Veljekset olivat sen jälkeen poistuneet kiukkuisina, ja myyjä tutki öljytikkua ja öljyn täyttöaukkoa tarkemmin. Yllätyksekseen aine ei tuoksunut öljyltä vaan sinapilta!

Koeajaja oli laittanut sinappia öljytikkuun ja korkkiin ”koeajon” aikana.

Ostajaehdokas lähetti vielä myöhemmin päivällä sähköpostitse 20 000 kruunun tarjouksen autosta. Expressenin jutun mukaan myyjä oli vastannut kieltävästi, mutta kiitti sinapista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here