Suomen pitkäikäisimmän autourheilusarjan avauskisa suunnistetaan ensi tiistaina

Autosuunnistusta pystyy harrastamaan autolla kuin autolla ilman mitään erikoisvarusteita.. Kuva: Pekka Virtanen.

Kanta-Hämeen autosuunnistussarja alkaa 9.6. Loput Kanta-Hämeen AS-sarjan viisi kisaa ajetaan elo–syyskuussa.

Autosuunnistuksen harjoitusajosarja on kuulunut kantahämäläiseen kesään jo yli 50 vuotta – ja perinne jatkuu myös poikkeusolosuhteissa. Koronavirusepidemian vuoksi sarja-avaus siirtyi noin kuukaudella, eikä kevätkaudella ajeta kuin Riihimäen UA:n 9.6. isännöimä kisa.

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.

AS sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia.

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan neljä parasta suoritusta.

Katso tästä muita autosuunnistusjuttuja.

Sarjan syyskausi käynnistyy näillä näkymin 4.8. Hämeenlinnassa Ahveniston AU:n kisalla. RiiUA:n ja AAU:n lisäksi osakilpailuja järjestävät Hyvinkään, Lammin ja Lopen UA:t sekä Turengin AUK.

Riihimäen kisan lähtöpaikka on Kynttilätie 6. Ensimmäisen kilpailijan lähtöaika on 18:30.

Lisätieto tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät osoitteesta autosuunnistus.net.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here