Käytettyjen autojen kauppias: Käytetyt autot viedään nyt käsistä

Autoliikeketju Jarmo Rinta-Jouppi Oy investoi yhteensä 15 miljoonaa euroa vaihtoautovarastonsa nopeaan täydentämiseen.

Tavoitteena on ostaa alkukesän aikana jopa 1000 käytettyä autoa lisää myytäväksi, sillä vaihtoautojen kysyntä on ollut huimassa nousussa.

Ketjun käytettyjen henkilöautojen kauppa kasvoi kuluneen vuoden huhtikuussa vajaat 10 prosenttia ja toukokuussa jopa 15 prosenttia, huolimatta koronavirusepidemian aiheuttamasta globaalista epävakaudesta, todetaan yhtiön tiedotteessa.

Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan vastaavat käytettyjen henkilöautojen myyntilukemat koko maan osalta olivat huhtikuussa synkät -19 %, sekä toukokuussa -5,5 %.

Aiemmin J. Rinta-Jouppi tiedotti, että yrityksen matkailuajoneuvojen kysyntä oli kasvanut miltei 300% kuluneen huhtikuun aikana verrattuna vuoden takaisiin lukemiin.

Käytettyjen autojen rajattu tarjonta kasvun hidasteena

– Uusien ajoneuvojen myynti on tänä vuonna jäämässä koko maassa arviolta noin neljänneksen viime vuodesta. Ensirekisteröinnit olivat huhtikuussa -38,6 % ja toukokuussa jo hurjat -53,1 % viime vuoden lukemista. Lukemat ovat ennätyksellisen alhaiset. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kuluttajat eivät korvaa vanhoja autoja uusilla, vaan vanha auto vaihdetaan usein jo omistuksessa olleeseen. Samalla osa ostaa käytetyn auton ilman vaihtokauppaa. Joten haluttujen käytettyjen henkilöautojen varasto supistuu entisestään samaan aikaan kun niiden kysyntä nousee. Varastoon investoimalla haluamme varmistaa, että vastaamme entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin ja täten, poistamme myös kasvun esteet, kertoo J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni.

Työpaikkoja aukeaa lisää kysynnän kasvun vuoksi

J. Rinta-Joupin toimitusjohtaja Juha Rinta-Jouppi huomauttaa, että kunnianhimoiset tavoitteet vaativat kokonaisvaltaisia satsauksia.

– Näemme, että tällä hetkellä autokaupan puolella voittoja voidaan hakea erityisesti vaihtoautojen puolelta ja siksi sen vahvistaminen on meille juuri nyt todella kriittistä. Autovaraston nopea ja aggressiivinen kasvattaminen vaatii kuitenkin uusien ostojen ohella lisää työtä tekeviä käsipareja itse ostotoiminnan puolelle. Olemme kasvattaneet ostajiemme joukkoa voimakkaasti lähiaikoina ja tarkoitus on palkata lisää ammattitaitoista henkilökuntaa yhä enemmissä määrin vahvistamaan nykyistä osto-organisaatiotamme, ja täten myös kilpailukykyämme, kertoo Rinta-Jouppi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. Käytettyyn minäkin päädyin. Ruotsista tuotuun vähän ajettuun lataushybridiin. Periaatteessa nyt ei pitäisi autoa ostaa, mutta vanhan dieselin vuosittaiset verot alkoivat olla polttoainekulujen tasolla. Saa nähdä, tuliko taas lyötyä kätensä löysään, kun hallitus tekee joskus veroratkaisunsa. Petroolissa ja dieselissä kävi näin. Uutta autoa en olisi nyt ostanut, vaikka rahatkin olivat olleet valmiina. Odotetaan tulevia veroratkaisuita, ja katsotaan sitten se uuden osto, jos ostetaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here