Suomalaisyritykselle merkittäviä autoasiakkaita — nimiä ei saa mainita edes käytävillä

Kuva: Unikie.

Kansainvälisellä kasvupolulla oleva Unikie vahvistaa nyt myös Suomen toimintoja.

Hervannassa nähtiin huhtikuussa positiivinen muuttokuorma, kun ohjelmistoyritys Unikie siirsi pääkonttorinsa isompiin toimitiloihin.

Isommat tilat ovat nyt tarpeen, kun Unikie toimittaa autoteollisuuden ohjelmistoratkaisuja Tampereelta muun muassa Müncheniin.

Uusissa tiloissa, suljettujen ovien takana, työskentelee yhä useampia tiimejä autoteollisuuden hankkeissa.

Unikie kehittää AI Visionin alustaansa perustuvia konenäkö- ja hahmotunnistusratkaisuja, joiden avulla autot ja muut koneet osaavat tunnistaa ja väistää eteen tulevan ihmisen tai esteen. Asiakkaat ovat alansa johtavia yrityksiä.

Osaaminen asuu Suomessa

Eurooppalaiset autonvalmistajat ovat huomanneet, että suomalainen teknologiaosaaminen on alansa huippua kun puhutaan itseohjautuvista ajoneuvoista.

Tamperelaislähtöinen Unikie on tähdännyt alusta lähtien kansainvälisille markkinoille ja on onnistuneiden projektien ansiosta vakuuttanut ammattitaidollaan niin hyvin, että nykyisin osaamista uskalletaan ostaa jo myös etänä.

– Tähän asti meidät on lähtökohtaisesti aina haluttu asiakkaan omiin tiloihin, mutta nyt tilanne alkaa muuttua. Autonvalmistajat uskaltavat ostaa palveluitamme ja osaamistamme myös etäyhteyksien takaa. Tietoturvallinen ympäristö ja suojatut yhteydet päämiehen palvelimille mahdollistavat sen, että meidän kaverit voivat työskennellä Tampereelta käsin, toteaa Unikien CIO & CSO Jari Mononen.

Uusien projektien käynnistyessä uuden työvoiman tarve on myös kasvanut. Haastavat projektit nimekkäille valmistajille kuitenkin kiinnostavat ohjelmistoalan osaajia, mikä on helpottanut nopeaa rekrytointiprosessia.

Yksi lupaavimmista startupeista

Asiakkuudet ovat pääosin luottamuksellisia. Talouselämän valitessa alkuvuodesta Unikien yhdeksi Suomen lupaavimmista startupeista, olivat sopimusneuvottelut tuolloin vielä kesken.

Nyt, kun nimet ovat papereissa ja projektit käynnissä, on asiasta helpompi puhua. Nimiä ei kuitenkaan voida sanoa edes käytävillä.

– Mitä isompi asiakas, sitä vaikeampaa on saada referenssilupaa. Tälläkin hetkellä teemme useamman autovalmistajan kanssa hankkeita, joista mistään ei voi sanoa sanaakaan, kertoo Unikien toimitusjohtaja Esko Mertsalmi.

Vuonna 2015 perustettu Unikie on kasvanut merkittäväksi ohjelmistokehitysyritykseksi Suomessa. Viime vuoden konserniliikevaihto oli noin 16 miljoonaa euroa.

Yritys tarjoaa ohjelmistokehityspalveluja sekä kehittää korkean teknologian ohjelmistokehitysratkaisuja teknologiateollisuudelle.

Unikie työllistää yli 250 ohjelmistokehittäjää Tampereella, Turussa, Helsingissä, Oulussa, Kuopiossa ja Kokkolassa. Sen lisäksi toimipisteet löytyvät Palo Altosta ja Berliinistä. Asiakkaina mm. M-Files, Ponsse, Sandvik, Sanoma, Solita, Valmet ja Yliopiston Apteekki.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here