Suomalaisyhtiö esittelee syksyllä automaattisen pysäköintiratkaisun

Suomalainen teknologiayhtiö Unikie esittelee automaattisen pysäköinnin ratkaisunsa automaailman merkittävimpiin tapahtumiin lukeutuvassa IAA Mobility 2021 -näyttelyssä, joka järjestetään syyskuussa Münchenissä.

Unikien teknologiaratkaisu on kehitetty osana johtavien autovalmistajien ja teknologiakehittäjien Automated Parking -yhteisprojektia, jota koordinoi Saksan autoteollisuusliitto VDA.

Unikien lisäksi automaattista pysäköintiä ovat olleet mukana kehittämässä autonvalmistajat BMW, Ford, Jaguar-Land Rover ja Mercedes Benz, teknologiakehittäjä ja infrastruktuurin toimittaja CARIAD, autoteollisuuden ohjelmistojen kehittäjät Bosch Mobility Solutions, Continental ja Kopernikus Autonomous Driving Solutions sekä autotoimittaja Valeo.

Erityisesti autoteollisuuden tarpeisiin kehitetyssä automaattisessa pysäköintiratkaisussa dataa ja koneoppimista hyödyntävä älykäs järjestelmä hoitaa ajoneuvon pysäköinnin täysin itsenäisesti ilman kuljettajaa.

Järjestelmä koostuu Unikien pysäköintihalleihin luomasta älykkäästä infrastruktuurista, jonka anturit ja pilvipohjainen tiedonkäsittely mahdollistavat ajoneuvon ja pysäköintialueen välisen viestinnän.

Järjestelmä toimii yhteen johtavien autonvalmistajien ajoneuvoihinsa kehittämän teknologian ja teknologiarajapintojen kanssa. Infrastruktuurin antureiden ansiosta ratkaisu vaatii ajoneuvoilta vain pysäköinti- ja hätäjarruavustimien kaltaista teknologiaa.

Lue tästä muita juttuja automaattisesta pysäköinnistä.

Autoteollisuuden ohella ratkaisulla on laajoja sovellusmahdollisuuksia muun muassa pysäköintilaitoksissa, kaivoksissa ja satamissa – toisin sanoen kaikissa teollisuusympäristöissä, joissa tehokas ja tiivis pysäköinti on välttämättömyys.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here