Goodyear teki erikoisen renkaan mittatilaustyönä

Itse ajava, sähköinen Citroën 19_19 -konseptiauto on kehitetty merkin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Goodyear suunnitteli erikoisen renkaan mittatilaustyönä tähän konseptiautoon.

Goodyear C100 -konseptirengas on suunniteltu konseptin 19_19 mukaisesti erityisen suureksi ja 19_19-konseptiauton muotoiluun soveltuvaksi.

Kuva: Goodyear.

C100-konseptirenkaassa on Goodyearin mukaan useita innovatiivisia ominaisuuksia:

  • ”Tall and Narrow” -rakenne: C100:n halkaisija on lähes metrin, kun normaalisti renkaiden halkaisija on keskimäärin 60 cm. Suurempi halkaisija parantaisi tehokkuutta, mukavuutta ja suorituskykyä, sillä se alentaisi vierintävastusta – ja parantaisi Citroën 19_19 -konseptiauton energiatehokkuutta ja pidentäisi sen toimintasädettä – sekä parantaisi ajo- ja märän kelin suorituskykyä.
  • Erikoispintakuvio: C100-konseptirenkaassa on mukavuutta ja käsittelyä parantava pintakuvio, johon on haettu mallia luonnosta. Sen pinnassa on lähes 100 kuviopalaa enemmän kuin renkaissa keskimäärin, joten C100 on huomattavasti hiljaisempi, mikä on tärkeä mukavuustekijä sähköautoissa. Lisäksi C100:n pintaseokseen on haettu mallia luonnonsienestä. Sen kyky jäykistyä kuivana ja pehmetä märkänä parantaisi käsittelyä, pitoa ja jarrutusominaisuuksia molemmissa olosuhteissa.
  • Älyä ja tiedonsiirtoa: C100-konseptirenkaasssa on suunniteltu käytettävän edistyksellistä anturiteknologiaa. Se pystyisi havainnoimaan tien pintaa ja sääolosuhteita viestimään Citroën 19_19 -konseptiauton autonomisen hallintajärjestelmän kanssa, mikä parantaisi ajosuorituskykyä. Siinä olisi myös edistyksellinen, renkaan tilaa arvioiva aktiivinen kulumisteknologia, joka mahdollistaisi ennakoivan renkaiden huollon.
  • C100 on puhtaasti konseptimalli, mutta joitain sen teknologioista, kuten ”tall & narrow”-rakennetta käytetään jo joissain Goodyearin renkaissa, kun taas joitain niistä, kuten älyrengasominaisuuksia, kehitetään vielä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!