Itseohjautuvia autoja kehittävä ohjelmisto­teknologiayhtiö Unikie perustaa kehitysyksikön Kuopioon

Ohjelmistoteknologiayritys Unikie perustaa uuden kehitysyksikön Kuopioon. Unikien Kuopion yksikkö tulee vahvistamaan paitsi yhtiön omaa tuotekehitystä niin myös palvelemaan paikallisia asiakkuuksia, kuten Ponssea koneteollisuuden parissa.

– Sulautettu ohjelmistokehitys yhdessä koneavusteisen datanhallinnan kanssa ovat keskeinen osaamisalueemme, mihin kasvava Oulun yksikkömme on keskittynyt. Kuopion yksikön tarkoitus on toimia Oulun satelliittiyksikkönä tukemassa tämän osaamisalueen kehitystä, kertoo Unikien toimitusjohtaja Seppo Kuula.

Unikie tarjoaa teknisiä alustoja ja tuotekehityspalveluita automaattisesti ohjattavien laitteiden ja reaaliaikaisen prosessiohjauksen sovelluskehitykseen, sekä suojatun datasiirron mahdollistavien verkko- ja päätelaitteiden kehittämiseen.

Unikien tarjoomalle on kysyntää, sillä käynnissä oleva maailmanlaajuinen murros digitalisaation ympärillä pakottaa yritykset kehittämään toimintaansa uudelle tasolle muun muassa tekoälyn ja automaation avulla.

”Minimissään tavoittelemme 25 henkilön tiimiä”

Vaativien ohjelmistokehitysratkaisujen kehittäminen edellyttää työntekijöiltä paitsi osaamista niin myös kunnianhimoa ratkaista asiakkaiden ongelmia.

Työntekijät ovat Unikiessa avainroolissa ja heiltä odotetaan paljon. Unikie näkee suurta potentiaalia uuden yksikön rakentamiseksi nimenomaan Kuopioon.

Yliopistokaupungin erinomaiset koulutusmahdollisuudet erityisesti matemaattisella ja tietojenkäsittelypuolella tuottavat osaamista, jota alalla tarvitaan.

Kuopiossa Unikie sijoittuu KPY Novapolikseen, josta löytyvät joustavat toimitilaratkaisut tuleva coworking-ympäristö mukaan lukien.

Novapoliksen kautta Unikielle avautuvat myös kanavat rekrytointeihin ja alueen verkostoihin. Rekrytoinnit paikkakunnalla aloitetaan heti.

– Tämän kevään aikana rekrytoimme noin viisi avainhenkilöä. Jos osaajia löytyy, en pidä ollenkaan mahdottomana, että vuoden päästä Unikiella olisi kymmeniä osaajia Kuopiossa. Minimissään tavoittelemme 25 henkilön tiimiä, Kuula avaa yhtiön suunnitelmia.

Vuonna 2015 perustettu Unikie on vaativiin device-edge-cloud -pohjaisiin ohjelmistoihin keskittyvä teknologiayritys.

Pääsegmentit ovat autoteollisuus, älykkäät koneet, teollisuus 4.0 ja tietoliikenne. Keihäänkärkenä on Unikie AI Vision, globaaliin markkinaan skaalautuva autonomisen ajamisen (AD) ja reaaliaikaisen prosessiohjauksen kokonaisvaltainen ratkaisu.

Unikie on Suomen kolmanneksi nopeimmin kasvanut teknologiayritys (2019) ja toimii Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Puolassa ja Yhdysvalloissa. Perustuen Unikien asiantuntemukseen ja teknologiaratkaisujen kansainväliseen kaupallistamiseen on yhtiön tavoitteena saavuttaa kuluvana vuonna lähes 50 meur liikevaihto. Unikie työllistää yli 350 ohjelmistoalan ammattilaista. Asiakkaita ovat muun muassa Sandvik, Nokia, Valmet ja Ponsse. Yhtiön kasvua rahoittamaan tulivat viime vuoden lopussa Capman Growth, Tesi ja Business Finland.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!