Suomalaisosaamista Hyundai-autojen sääpalveluihin

Syksyllä 2020 Suomen markkinoille saapuva uusi Hyundai i30 saa muiden uudistusten ohella päivitetyt Live-palvelut.

Uusi Hyundai i30 -malli on ensimmäinen Hyundai-konsernin auto, johon suomalainen Vaisala toimittaa säätietoja Hyundain Live-palveluihin.

Hyundain Live-palvelut tuovat käyttöön hyödyllistä ja mielenkiintoista tietoa, kuten reaaliaikaiset liikenne- ja säätiedot, nopeusvalvontakameroita koskevat ilmoitukset sekä kiinnostavien kohteiden Points of Interest eli POI-tiedot.

Live-palvelut auttavat löytämään lähimmän valtuutetun Hyundai-pisteen, tankkausaseman tai parkkipaikan ja valitsemaan ruuhkattoman ajoreitin myös päivittäisissä ajoissa.

Hyundain Live-palvelut ovat tarjolla malleissa, joissa on tehdasasenteinen navigointijärjestelmä. Uusissa Hyundai-malleissa Live-palvelu sisältää viiden vuoden veloituksettoman lisenssin, jota voi myöhemmin jatkaa.

Suomalaista huipputeknologiaa

Lokakuussa 2019 suomalainen sään, ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisuihin erikoistunut yritys Vaisala osti Forecalta ammattikäyttäjien yrityssääpalvelut, joihin kuuluivat myös autoihin toimitettavat sääpalvelut.

Siirtyneestä liiketoiminnasta tuli osa Vaisalan Sää- ja ympäristöliiketoiminta-aluetta ja uutta Vaisala Digital -yksikköä. Vaisala Digital tuottaa sääennusteita vaativaan ammattikäyttöön esimerkiksi autoteollisuudelle ja teiden kunnossapidon toimijoille.

– Vaisala tarjoaa asiakkailleen mittausratkaisuja ja palveluja paremman päätöksenteon, turvallisuuden ja tehokkuuden tueksi. Teknologiset innovaatiot ovat Vaisalan toiminnan ytimessä, ja kehitämme innolla yhteistyötä Hyundai-konsernin kanssa. Yhteistyö kattaa koko Euroopan alueelle, Venäjälle, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan toimitettavat autot, kertoo Vaisala Digitalin autoteollisuuden liiketoiminnan kehityksestä vastaava Petri Marjava.

Vaisala on toiminut jo yli 80 vuotta. Vaisalan pääkonttori sijaitsee Suomessa, ja yhtiön palveluksessa on noin 1 800 ammattilaista eri puolilla maailmaa. Yhtiö on listattu Nasdaq Helsinki -arvopaperipörssissä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here