TomTom valitsi Vaisalan tiesääpalvelun parantamaan kuljettajien turvallisuutta

Vaisala, maailman johtava sään, ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisuja tarjoava yritys, sekä paikannusteknologiayritys TomTom ovat tehneet sopimuksen Vaisalan tarkan tiesäädatan integroimisesta TomTom Hazard Warnings -palveluun.

TomTomin palvelu tuottaa nyt kuljettajille ja myöhemmin itseohjautuville autoille ajantasaisia varoituksia turvallisuusvaaroista, kuten liikenteestä, säästä ja tien pinnasta.

– Useampi kuin joka viides liikenneonnettomuus johtuu säähän liittyvistä tekijöistä. Tästä huolimatta kuljettajat eivät useinkaan saa reaaliaikaista tietoa säästä tai ajo-olosuhteista autoissa olevan teknologian kautta – uusissakaan automalleissa, kertoo Petri Marjava, Vaisalan autoteollisuussegmentin johtaja.

– TomTom on käyttänyt säädataa jo vuosia. Uusi sopimuksemme varustaa Hazard Warnings -palvelun ajokeliä ennustavalla tiesäädatalla. Näin autamme kuljettajia ajamaan turvallisesti ja samalla optimoimaan ajoreittinsä ja matka-aikansa kaikissa sääolosuhteissa.

Vaisalan tiesääennusteiden avulla TomTom Hazard Warnings varoittaa sään aiheuttamista vaaroista, kuten liukkaasta tienpinnasta, heikentyneestä näkyvyydestä ja kovista tuulista.

Palvelu mahdollistaa paremman reittisuunnittelun, ja sen avulla kuljettaja pystyy ennakoimaan ja mukautumaan huonoihin ajo-olosuhteisiin.

TomTomille toimitettava palvelu kattaa jo nyt tieverkoston Euroopassa, Yhdysvalloissa sekä myöhemmin muillakin maantieteellisillä alueilla.

Vaisalan tarkka ja luotettava tiesääennuste perustuu yli kahden vuosikymmenen tiesääkokemukselle sekä 85 vuoden sään ja ympäristön mittaamisosaamiselle.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!