Subaru ja SoftBank aloittavat autonomisen ajamisen tutkimusyhteistyön

Subaru Corporation ja SoftBank Corp. aloittavat tutkimustyön automaattisen ajoavustajan ja automatisoidun ajonhallinnan toiminnoista 5G -verkkoa ja Cellular V2X -viestintäjärjestelmää hyödyntäen.

Tutkimusta varten yritykset rakentavat autoihin viestintäympäristön, jota testataan automatisoiduilla ajoneuvoilla Subarun testikeskuksessa Bifukassa Japanissa.

Subarun tavoite on eliminoida Subaru-autoissa liikennekuolemat nollaan vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteeseen päästäkseen Subaru ja SoftBank kehittävät edelleen Subarun edistyksellistä EyeSight -turvallisuustekniikkaa.

SoftBank Corp. jatkaa eri palveluratkaisujen tutkimus- ja kehitystyötä uusien kokemusten ja arvojen tuottamiseksi. Osana yhteistyötä yhtiö tutkii liikkuvuutta palveluna (MaaS) ja suorittaa käytännön koeajoja autoilla, joissa hyödynnetään 5G-järjestelmiä ja muuta huipputeknologiaa.

Yritykset toteuttavat jo tulevan talven aikana yhteistyössä liikkuvan 5G-laitteen, joka kattaa korkealaatuisen 5G -peiton Subarun Bifukan testi- ja kehityskeskuksessa Japanissa.

Valmistelut 5G-yhteyksien muodostamiselle testiautojen ja testialueen asemien välille sekä alueella liikkuvien ajoneuvojen välille ja automatisoituun ajonhallintaan liittyvän tekniikan todentamista varten, ovat käynnistetty.

Autonomisen ajamisen testit toteutetaan Subaru Impreza Sport -mallilla.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here