Stadin ammatti- ja aikuisopisto hankki täyssähköauton opetuskäyttöön

Stadin ammatti- ja aikuisopisto (Stadin AO) on hankkinut opetuskäyttöön Kia e-Niro -täyssähköauton. Auto on merkittävässä roolissa autoalan perustutkintoon opiskelevien koulutusohjelmassa.

– Olemme perustamassa Stadin ammatti- ja aikuisopistoon uutta sähköisen liikkumisen akatemiaa, jonka kautta ajamme sisään omaa henkilökuntaa nykyaikaiseen ajoneuvotekniikkaan, mutta ennen kaikkea valmistaudumme opettamaan oppilaillemme turvallisia työskentelytapoja korkeajänniteajoneuvojen parissa. On erittäin tärkeää, että oppilaamme ymmärtävät tulevassa työpaikassaan korjaamon toiminnan ja siellä olevat mahdolliset vaaratekijät, sanoo autoalan koulutuspäällikkö Janne Kantanen Stadin AO:sta.

Autokeskus Konalan toimittama Kia e-Niro tulee Stadin AO:ssa opetuskäyttöön kolmen muun sähköisen ajoneuvon ja yhden sähkömoottoripyörän kanssa.

– Sähköautojen yleistyessä autoalan ammattilaisen on osattava luovuttaa korkeajänniteajoneuvo sellaisessa kunnossa, että asiakkaan on helppo ja turvallinen käyttää niitä. Olemme valmistautumassa sähköisen liikkumisen opetukseen hankkimalla niin osaamista, materiaalia kuin laitteistoakin, Kantanen jatkaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!