Kia teki vuonna 2023 uuden myyntiennätyksen Euroopassa

Kia saavutti ennätyksellisen myyntimäärän Euroopassa vuonna 2023. Euroopassa autoalan lukuja raportoivan ACEA:n tilastojen mukaan Kian kokonaismyynniksi EU:n, EFTA:n ja UK:n alueella kirjattiin 572 297 autoa. Edelliseen vuoteen verrattuna luku tarkoittaa 5,4 prosentin kasvua ja tämän turvin Kian markkinaosuudeksi Euroopassa muodostui vahva 4,5 prosenttia.

Sähköistettyjen autojen kysyntä kasvaa

Sähköistettyjen mallien, eli hybridien, ladattavien hybridien sekä täyssähköautojen luvuissa oli kasvua 9 prosenttia. Näiden myyntimääräksi kirjattiin 217 145 kappaletta, mikä tarkoittaa 37,9 prosentin osuutta koko myynnistä. Tämä on ennätyksellinen osuus ja sen odotetaan jatkavan kasvuaan uusien sähköautomallien, kuten Kia EV9:n myötä.

Yksittäisistä malleista Kia Sportage oli selkeästi suosituin myynnin asettuessa 165 354 kappaleeseen. Toiseksi suosituimpana tuli Ceed-malliperhe 87 246 kappaleella ja kolmantena vuonna 2022 esitelty toisen sukupolven Niro 73 582 kappaleen myynnillä.

Täyssähköautojen osuudessa nähtiin 22,7 prosentin kasvu ja myynniksi kirjattiin 80 999 kappaletta. Tästä uuden Niro EV:n osuus oli lähes puolet 40 074 kappaleella perässään Kia EV6 36 195 kappaleen myynnillä. Myöhäisestä myynninaloituksesta huolimatta uuden lippulaivamalli EV9:n myyntiä kertyi 2 843 kappaletta ja e-Souleja lähti liikenteeseen 1 887 yksilöä.

Eurooppa osana globaalia kasvua

Vuosi 2023 oli Kialle menestyksekäs myös globaalilla tasolla. Merkin kokonaismyynniksi kirjattiin uuteen ennätykseen oikeuttavasti lähes 3,1 miljoonaa kappaletta. Edelliseen vuoteen verrattuna tässä oli kasvua 6,3 prosenttia ja Euroopan osuus globaalista myynnistä oli 18,5 prosenttia. Alkaneen vuoden globaali myyntitavoite Kialle on 3,2 miljoonaa yksilöä.

Zilinan tehdas uuteen tuotantoennätykseen

Slovakian Zilinassa sijaitsevalta Kian Euroopan tehtaalta rullasi viime vuonna ulos yli 350 000 autoa. Luku on uusi ennätys ja kasvua vuoteen 2022 verrattuna tässä on 12 prosenttia. Zilinassa valmistetaan Kia Sportagea ja Ceed-malliperhettä, joista ensimmäisen osuus tuotannosta oli noin 60 prosenttia.

Kia Slovakia valmisti viime vuoden aikana myös yli 507 000 moottoria konsernin käyttöön. Edelliseen vuoteen verrattuna luvussa on kasvua yli 10 prosenttia. Vuoden 2023 aikana moottoreiden valmistuksessa juhlistettiin myös seitsemännen miljoonan moottorin valmistumista kyseiseltä tehtaalta.

Valikoima laajenee

Kia tähtää tulevaisuudessakin vahvistamaan ja vakiinnuttamaan asemaansa sähköautomarkkinassa. Osana tätä on asiakkaille parhaan mahdollisen palvelun ja tuotekokemuksen tarjoaminen.

Uusien henkilöautomallien lisäksi Kia esitteli tammikuun alussa täysin uutena tuoteryhmänä sähköisten hyötyajoneuvojen tuoteperheen, joka kulkee nimellä PBV.

Kaiken toiminnan tavoitteena on kannattava kasvu ja vastuullisten liikkumispalveluiden tarjoaminen mahdollisimman monelle kohderyhmälle.

Lue myös

Kia teki globaalin myyntiennätyksen 2023

Naisten Vuoden Auto -finalistit julkistettu — mukana viisi autoa

Autotoday testasi: Kia Niro – vain yksi kivi hiertää kengässä

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän