Tässä Vuoden Auto Suomessa 2023 -finalistit — puolet sähköautoja!

Vuoden Auto Suomessa 2023 -valinnassa on edetty toiselle kierrokselle. Kuudesta finalistista puolet on sähköautoja, mutta suuri osa suomalaisista ostaa edelleen polttomoottorisia autoja. Siksi on hyvin luontevaa, että yksi finalisti on saatavissa vain perinteisellä bensiinimoottorilla.

Vuoden Auto Suomessa valitaan nyt yhdeksännen kerran.

Ensimmäisellä äänestyskierroksella tuomaristona toimivat Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet ovat noudattaneet tuttua linjaa. Vuoden Auto Suomessa -valinnassa tärkeimpänä ominaisuutena pidetään rahalle saatavaa vastimetta, jonka jokainen tuomari määrittää oman näkemyksensä mukaisesti.

Katso tästä muita Vuoden Auto Suomessa -juttuja.

Äänestäjät painottavat myös monipuolisesti autojen muita ominaisuuksia, kuten teknistä edistyksellisyyttä, tiloja, ajo-ominaisuuksia ja turvallisuutta. Ensimmäisellä kierroksella jokainen valitsi kuusi mielestään tärkeintä uutuutta.

Kolmasosa eli kymmenen ehdokasta erottui äänestyksessä omaksi joukokseen. Mutta sääntöjen mukaan vain kuusi pääsee jatkoon eli finaaliin.

Vuoden Auto Suomessa 2023 -arvonimestä kilpailevat Kia Niro, Mercedes-Benz EQE, Opel Astra, Renault Megane E-Tech Electric, Škoda Fabia ja Volkswagen ID. Buzz.

Aivan hivenen riman alapuolelle jäivät BMW i4, Dacia Jogger, Nissan Ariya ja sähköautokaksikko Subaru Solterra / Toyota bZ4X.

Kaiken kaikkiaan äänet jakautuivat tasaisesti melkein kaikille 30 ehdokkaalle, sillä vain yksi ehdokas jäi ilman ääniä. Toisaalta ääniharavoista puolet ei kuulunut yhdenkään tuomarin suosikkikuusikkoon. Automerkeistä eniten ääniä sai Volkswagen (4 ehdokasta) ennen Toyotaa (3 ehdokasta) ja Kiaa (2 ehdokasta).

Nyt tuomaristolla alkaa haastava tehtävä arvioida finalistien ominaisuuksia. Niitä tutkitaan vielä konkreettisesti toisessa koeajopäivässä. Sen jälkeen jokaisen tuomariston jäsenen on päätettävä, miten jakaa toisella kierroksella käytettävissään olevat 15 ääntä. Kaikille ehdokkaille niitä ei tarvitse antaa, mutta yksi ehdokas on nostettava omassa pistejaossa voittajaksi.

Vuoden Auto Suomessa 2023 julkistetaan perjantaina 16.12. kello 19 alkaen. Tampere-talolla järjestettävää Auto- ja Liikennegaalaa voi seurata suorana lähetyksenä IS-TV:ssä.

Vuoden Auto Suomessa 2023 finalistit (aakkojärjestyksessä)

  • Kia Niro
  • Mercedes-Benz EQE
  • Opel Astra
  • Renault Megane E-Tech Electric
  • Škoda Fabia
  • Volkswagen ID. Buzz.

// PÄÄSET TÄSTÄ AUTOTODAYN ETUSIVULLE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän