SsangYong esittelee Genevessä älykkään sähköautokonseptin

9.3.2018 13.03

Ssangyongin Geneven osastolla esitellään tänä vuonna e-SIV Concept -mallia, joka ennustaa tulevien Ssangyong-mallien muotoilua ja tekniikkaa.

Täysin uutta tekniikkaa esittelevä e-SIV-konseptiauto tähtää Ssangyongin tiedotteen mukaan kauemmas tulevaisuuteen. 

Se on erittäin tärkeä malli Ssangyongille, sillä se paljastaa yhtiön suunnitelmat sähköautojen, yhdistettävyyden ja autonomisen autoilun sektoreilla.

Ssangyongin uuden sähköautokonseptin nimi e-SIV tarkoittaa Electric Smart Interface Vehiclea eli älykästä sähköautoa, joka on yhteydessä ympäristöönsä.

Lähtökohtana tuleville malleille

Nyt esiteltävä e-SIV-konseptiauto on lähtökohtana seuraavan sukupolven Ssangyong katumaasturien ja sähköautojen muotoilulle.

Ssangyongin päämääränä on ollut rakentaa auto, jonka älykäs käyttöliittymä toimii täydellisesti uusimmalla tekniikalla. Autosta tulee liikkuva kommunikaatiotila. Siinä ovat äänitunnistus, sähköinen kaupankäyntimahdollisuus, internet ja ainutlaatuinen autonominen navigaattori.

Edistyksellisten tutka- ja kamerajärjestelmien avulla e-SIV pystyy Ssangyongin mukaan liikkumaan autonomisesti. 

Auto on tasolla kaksi, mikä tarkoittaa, että se pysyy itsenäisesti omalla kaistallaan ja pitää turvallisen etäisyyden muihin tiellä liikkuviin ajoneuvoihin.

Järjestelmään voidaan liittää lisää antureita, esimerkiksi kaistanvaihtoa varten, jolloin e-SIV nousee autonomisen autoilun tasolle 3.

Monia e-SIV:in toimintoja voi kauko-ohjata. Esimerkiksi auton voi pistää latautumaan mistä tahansa älypuhelimen sovelluksella. 

Niin ikään auton virran voi pistää päälle tai pois ja auton diagnostiikkaa ja ajotietokoneen tietoja voi tarkkailla vaikka kotisohvalta käsin.

Toimintamatka 450 kilometriä

Kolmantena uutena sektorina e-SIV:ssä ovat edistykselliset tietoviihdejärjestelmän palvelut. Auton käyttöjärjestelmän voi räätälöidä toimimaan omien toiveiden mukaisesti.

Myös näitä toimintoja voi käyttää etänä niin, että vaikkapa oman musiikin voi ladata kotisoittimesta autoon. Kaikki käyttöjärjestelmät palvelevat sekä turvallisuutta että mukavuutta ja ne helpottavat monin tavoin autoilua.

SsangYong e-SIV:in akseliväli on 2,675 metriä ja kori on 4,56 metriä pitkä, 1,87 metriä leveä ja 1,63 metriä korkea.

Mitoiltaan e-SIV on vähän suurempi kuin Korando.

Sähkömoottorin teho on 140 kilowattia (190 hv) ja toimintamatkaksi Ssangyong lupaa 450 kilometriä. Pikalatauksella akkuihin saa 80 prosentin energiasisällön 50 minuutissa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here